ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL,

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL,

BİK HEYETİNİ KABUL ETTİ ...

BİK HEYETİNİ KABUL ETTİ...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ile Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin´den oluşan heyeti kabul etti.

Adalet Bakanlığı´nda gerçekleşen kabulde, ağırlıklı olarak 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında açık artırma yoluyla satışa çıkarılan taşınır ve taşınmazların, gazeteler aracılığıyla ilanen duyurulmasına ilişkin ülke genelindeki icra müdürlükleri arasında uygulama birliğinin sağlanması konusu ele alındı.

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Kanunun 114 ve 126´ncı maddesi uyarınca taşınır/taşınmazların gazete yoluyla ilan edilip edilmeyeceği, ilanın yerel gazete veya yurt genelinde dağıtılan ve tirajı 50 bin adedin üzerindeki gazetede yayımlatılıp yayımlatılmayacağı gibi hususların icra müdürlüklerinin takdir yetkisinde bulunmasının hem gazeteler hem de gerçek kişiler aleyhine sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

İcra müdürlüklerinde konuya ilişkin alınan kararlar incelendiğinde uygulama birliği olmadığının görüldüğünü belirten Karaca, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu´nda yer alan ve resmi ilan statüsündeki ilanlar için uygulanan ?eşik değerler? sisteminin bir benzerinin, taşınır/taşınmazların açık artırma satış ilanlarında da uygulanmasının sorunu çözebileceğini düşündüklerini vurguladı.

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu´nun 114´üncü maddesinde değişiklik yapılmasını öneren teklif taslağını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´e sunan Genel Müdür Karaca, daha sonra Kurum çalışmaları hakkında da kısa bilgi verdi.

Bakan Gül, konuyla yakından ilgileneceğini ve söz konusu teklifi değerlendireceğini söyledi.

BİK heyeti, kabulün ardından Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ile Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner´i ayrı ayrı ziyaret ederek, söz konusu değişiklik teklifine ilişkin bilgi vererek destek istedi.

Uçar ve Aydıner görüşmede, İcra ve İflas Kanunu´na ilişkin kanun taslağı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti

MADDE DEĞİŞİKLİĞİ NEYİ ÖNGÖRÜYOR?

Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan İcra ve İflas Kanunu´nun 114´üncü maddesine ilişkin değişik teklifi; toplam muhammen bedeli 15 bin Türk Lirası´na kadar olan satışlar için gazete ile ilan yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararı alakadarların menfaatleri dikkate alınacak şekilde icra müdürlüklerine bırakılmasını, muhammen bedeli 15 bin Türk Lirası ile 125 bin Türk Lirası arasında olan ilanların satışının yapılacağı yerdeki yerel gazetede, yoksa il sınırları içindeki bir başka yayın yerindeki gazetede; muhammen bedeli 125 bin Türk Lirasının üzerindeki satış ilanlarının ise yurt genelinde dağıtılan ve günlük fiili satışı 50 bin adedin üzerinde olan gazetede yayımlatılmasını öngörüyor.

Teklif, söz konusu ilanların gazetelerin internet siteleri ile resmi ilan portalı www.ilan.gov.tr´de de ücretsiz duyurulmasını zorunlu kılıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ