ADAY LİSTELERİ İÇİN SALI GÜNÜ SON

ADAY LİSTELERİ İÇİN SALI  GÜNÜ  SON

PARTİLER LİTELERİNİN SON HALİNİ YSK`YA VERECEK

Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini, 07  Nisan  Salı  günü  en geç saat 17.00`ye kadar, Yüksek Seçim Kurulu`na verecek. Milletvekili kesin aday listeleri 24 Nisan`da ilan edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu  7 Haziran`da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekili Genel Seçimi`ne katılacak siyasi partiler, aday listelerini  en geç saat 17.00`ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na  verecek, 24 Nisan`da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek.

YSK kararına göre, siyasi partilerin, milletvekili aday listesi verilmesinin son günü yarına kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekecek. 41 il seçim çevresinden az sayıda milletvekili aday listesi bildiren siyasi partiler, seçime katılamayacak.

Aynı ilin birden fazla seçim çevresi olması halinde, siyasi partilerin her seçim çevresi için ayrı ayrı milletvekili aday listesi vermesi zorunlu olacak. Aksi halde o il seçim çevresinde seçime katılma şartları oluşmayacak.

Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini, Yüksek Seçim  Kurulu'na  alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00`ye kadar verecek.

Yüksek  Seçim  Kurulu'na teslim edilen listelerin  saat 17.30'dan  itibaren İl Başkanlıkları tarafından  kamuoyu ile paylaşılması  beklenirken  ilimizde siyasi partilerin  listelerinde  Ak Parti'de  Mehmet  Özhaseki,  Chp'de  Çetin ARIK, Milliyetçi Hareket  Partisi'nde ise  Yusuf Halaçoğlu'nun listede  ilk sırada  yer alacağına kesin gözü ile bakılıyor.  Listede yer alacak  diğer isimlerin kimler olacağı ve nasıl sıralanacağı  konusunda  herkes suskun kalmayı tercih ediyor….

Ak Parti  Genel Merkezi'nin  Yüksek Seçim Kurulu'na  teslim edeceği listelere  son halini Pazar günü verdiği de  kulislerden sızan bilgiler arasında...



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti