ADLİ EMANETTEN UYUŞTURUCU ÇALAN KATİP

ADLİ EMANETTEN UYUŞTURUCU ÇALAN KATİP

47 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI?

Kayseri Adalet Sarayı´nda adli emanette kartonların altından yaklaşık 1 milyon TL değerinde 21 kilo uyuşturucuyu ve 8 adet tabancayı çalıp, piyasaya sürmek isterken yakalanan ve ´Uyuşturucu madde ticareti yapma´, ´Hırsızlık´ ve ´Silah Ticareti´ suçlarından tutuklu yargılanan zabıt katibine 47 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, katibin suç ortaklarına da ceza yağdırdı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada  2016 yılı Aralık ayında farklı günlerde Kayseri Adliyesi´nde görevli zabıt katipliği yapan ve geçici görevle adli emanet memuru olan H.Y. iddiaya göre borç batağına düştüğü gerekçesiyle uyuşturucu ticaretine girişti.

Kendisine yedek anahtar yaptıran ve adli emanette bulunan karton kutulardaki uyuşturucuları piyasaya sürmek isteyen H.Y., kartonların altından, farklı günlerde 21 kilo uyuşturucu maddeleri alarak birlikte çalıştığı kişilere verdi.

Adli emanette H.Y. suç üstü yakalanırken, soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, 13 kişiyi gözaltına aldı. 21 kilo uyuşturucu madde piyasaya sürülmeden ele geçirildi.

22 Eylül´de görülen ilk duruşmada savunma yapmayarak, susma hakkını kullanan zabıt katipliği yapan ve geçici görevle adli emanet memuru olan tutuklu sanık H.Y., karar duruşmasında çok fazla borcu olduğu için bu işe girdiğini belirterek  işlediği suçları ve suç ortaklarını  tek tek anlattı?

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu zabıt katibi tutuklu sanık H.Y.´ye ´birden fazla kişi ile uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 25 yıl hapis, 67 bin 500 TL adli para cezası, ´hırsızlık´ suçundan 12 yıl 6 ay hapis ve  ´silah ticareti´ suçundan ise 10 yıl hapis, 42 bin 500 TL adli para cezası olmak üzere toplam 47 yıl 6 ay hapis, 110 bin TL adli para cezası verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca   sanığın  suç ortakları olan tutuklu sanıklardan D.B. ve M.B.´ye de ayrı ayrı ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 30´ar yıl hapis, 80´er bin TL adli para cezası, ´hırsızlığa azmettirme´ suçundan ise 15´er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuklu sanık N.İ.´ye ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 25 yıl hapis, 70 bin 300 TL adli para cezası, tutuklu sanık N.Ü.´ye aynı suçtan 15 yıl hapis, 30 bin TL adli para cezası ve tutuklu sanık S.Ş.´ye de yine aynı suçtan 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verdi. Sanıklar E.K., H.G., H.P., V.U., Ö.K. ve Y.E.K.´ye delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme, sanık Ş.T.´ye ise ceza verilmeye yer olmadığına hükmetti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi