ADLİ TIP UZMANI PROF. DR. ÇAĞLAR ÖZDEMİR

ADLİ TIP UZMANI PROF. DR. ÇAĞLAR ÖZDEMİR

?CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLARIN YÜZDE 70´İ 10 YAŞIN ALTINDADIR?

 

Kayseri Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından ?çocuğun cinsel istismarı ve pedofili´ konulu panel düzenlendi.
Kayseri Adliyesi Konferans Salonunda Baro Başkanı Fevzi Konaç moderatörlüğünde iki oturum şeklinde düzenlenen panele Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş,Baro Başkanı Fevzi Konaç,Yargıtay 14. Daire üyesi Mustafa Can Korkarer, Yargıtay 14. Daire üyesi Alp Arslan hakimler, Kayseri cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Aslantürk, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir, Yard. Doç. Dr. Sevgi Özmen, Yard. Doç. Dr. Fatih Birtek ,savcılar, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.
Panelde ilk olarak konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç "Ankara´daki saldırıda şehit olanlara Allah´tan rahmet diliyorum. Türkiye´nin üzerinde bir kara bulut dolaşıyor. Terörle beraber büyük imtihan yaşıyoruz. Güneyimizde yaşanan hadiseler bu ateşin Türkiye´ye sıçramasıyla ilgili hepimizi korkutuyor? dedi.
?Bundan yaklaşık 8 yıl önce bayramda şeker toplayan çocukların olayını Kayseri´de yaşamıştık´ diyen Konaç, şunları söyledi:
? Kayseri´de yaşadığımız şeker toplayan çocuklarla ilgili yaşanan bu olayın içerisinde cinsel istismar var ve öldürülen 3 tane çocuğun hüznüyle beraber Türkiye´de bayramlar bayram olma özelliğini kaybetmişti. Ben İnsan Hakları Komisyonunda Valilik içerisindeki insan hakları komisyonunda görev olarak ziyaret gittiğimde o annenin her kapı çalışında ´yavrum mu geldi acaba?´ diye söylemesine şahitlik ettim. Çocuk Hakları Komisyonumuz bu programı ayarlarken onlarla beraber ara gözlerimiz yaşardı Kayseri böyle bir olayla hiç anılmaması gereken şehirdi.?
Kısa bir süre önce yaşanan üvey anne dehşetinden de bahseden Konaç, ?Yargılamalar yapıldı. Annenin aldığı ceza hiç kimseyi memnun etmedi. Çocukların video görüntüleri hala insanlıktan çıkmış bir kısım insanların paylaşımıyla beraber internet sitelerini süslemeye devam ediyor? diye konuştu.
Konaç, ?Allah´ın en güzel emanetleri çocukları okşamaya kıyamazken bugün suç fillerinin içerisinde onları zikretmek yüzümüzü kızartıyor. Toplum olarak bizi utandırıyor? diyerek sözlerini tamamladı.
Panelde çocuğun cinsel istismarı hakkında bilgiler veren Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir ise ?İlimizde çocuk izleme merkezileri kuruldu ve vakarlı bir parça merkez çatısı altında muayenesine başlandı. İstismara uğrayan çocukların yüzde 70´i 10 yaşın altındadır? ifadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor