ADLİ YIL BAŞLADI

ADLİ YIL BAŞLADI

KONAÇ ?BAĞIMSIZ YARGI YARA ALMIŞTIR?

?Adli Yıl´ın başlaması nedeni ile Kayseri Baro Başkanlığınca tertiplenen açılış töreni Baro Seminer Salonu´nda gerçekleştirildi? Törende rahatsızlığı nedeni ile Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç´ın hazırladığı bildiriyi meslektaşı Baro Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut okudu? Konaç meslektaşı Karabulut tarafından kamuoyuna aktarılan bildirisinde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek, ülkemizde yaşanan kaos görüntüsünün hiçbir şeyin tadını bırakmadığını vurguladıktan sonra yargıya dair yaptığı değerlendirmesinde ?Bağımsız yargı yara almıştır. Adaletten ve Hukuktan Bahsetmek, Çözüm Beklemek Hayaldir? ifadesini kullandı?
Yeni ?Adli Yıl´ın başlaması vesilesi ile Başkan Fevzi Konaç önderliğinde Kayseri Barosunca Seminer salonunda tertiplenen açılış töreninde meslektaşları ve yargı mensupları adına bir bildiri hazırlayan Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç rahatsızlığı nedeni ile bildirisini Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut´a okuttu? Ülke genelinde son haftalarda tırmanışa geçen terör olayları ve siyaset eksenli yaşanan olaylara dikkat çekilen bildiride terör saldırıları kınaıp ?Birlik ve beraberliğin değerinin her zamandan daha çok anlaşılmasını umuyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Daha dün teröre kurban verdiğimiz 3 polis memuru şehidimizi, mayına basarak can veren 13 yaşındaki Fırat yavrumuzu ve iş yerinin önünde silahlı saldırı ile katledilen Yunus Koca´yı rahmetle anarken, terörün çirkin yüzünün ayrım yapmaksızın vicdan sahibi tüm yürekleri yaktığını herkese hatırlatmak istiyoruz.? İfadesi kullanıldı?
Konaç Başkan Yardımcısı Karabulutun ağzından dillendirlen açıklamasının devamında terörü siyasetinin parçası haline getirenleri, yardım ve yataklık edenleri, ülkemizi bölmek parçalamak isteyenleri, uluslararası oyunların taşeronluğunu yapanları, bin yıllık kardeşliği bozanları en yüksek perdeden lanetlediklerini vurgulayarak ?Her yıl olduğu gibi bu gün de yeni bir adli yılın açılışının, sevincini yaşamak ve yeni döneme ait umut ve beklentilerimizi sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak adına huzurlarınızdayız? diye konuştu?
Baro Başkanı Konaç, siyasetle ilgili gelinen noktaya dair yaptığı değerlendirmede ise siyasilerin terörle mücadele karşında takındıkları tavrı eleştirerek ?Ülkemiz tüm bunları yaşarken 7 Haziran´da yapılan seçimlerle birlikte oluşan belirsizlik, terörün bir takım nedenlerle tırmandırılması, siyasi partilerin bu manzara karşısında birlikte mücadele etmesi beklenirken, el ele vererek önce vatanın ve milletin menfaati adına uzlaşmaları gerekirken, adeta kapris yarışına girerek hükümetin kurulamayışı ayrı bir üzüntü sebebidir. Her partinin kendi gündemini ve önceliklerini, diğerine dayatma yarışına girdiği bu günlerde, siyaset kurumu millet nezdinde itibarından çok şey kaybetmiştir.? Dedi.
Baro Başkanı Konaç sözlerinin sonunda yargı ile ilgili değerlendirmesinde, adalet mekanizmasının içinde bulunduğu acı durum, ayrı bir sorun ve üzüntü kaynağı olduğunu belirterek ?Bağımsız yargı algısı büyük bir yara almıştır. Hiçbir baskı altında olmaması gereken adalet mekanizmasının ve yargının üzerindeki karamsar, kaygı verici düşüncelerin ortadan biran önce kalkması elzemdir. Bu noktada bağımsız, hiçbir yerden emir ve talimat almayan, hukuka ve adalete odaklanmış adalet sisteminin her açıdan vücut bulması ve haklı olana hakkını vermesi, hakkı tesis ederken en hızlı ve sağlıklı mekanizmaları kullanması hepimizin isteğidir.? Şeklinde konuştu?
Konaç, avukatlık mesleği ile ilgili sıkıntıları da dile getirerek, hukuk fakültelerinin sayısının her geçen gün artması, özel üniversitelerdeki akademik kadroların yetersiz olması, buna bağlı olarak hukuk fakültelerinden mezun olan gençlerimizin yeterli donanıma sahip olmadan ve nitelikli yetişmemelerinden kaynaklanan ciddi sorunların olduğunun altını çizip şunları kaydetti??Kayseri Baromuzda bugün itibarıyla 400 civarında stajyer avukatımız bulunmaktadır. Bu sayıya sağlıklı bir eğitim ve staj yaptırabilmek Baromuzun gücünün yetmeyeceği bir konudur. Bu sorun artık tüm Barolarımızın sorunu haline gelmiştir. Maalesef artık birçok hukuk fakültesinin, ´hukukçu yetiştirmekten´ ziyade, ´öğrenci mezun etmek´ gayesi taşıdığını söylemek yanlış olmaz. Bu durumun ise her geçen gün daha da kalabalıklaşan, kalabalıklaştıkça niteliği azalan bir meslek örgütü halini almamıza neden olmaktadır. Bu ciddi sorun karşısında derhal önlem alınması zaruridir.?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor