AFAD, JAK VE UMKE`DEN GÖZ DOLDURAN `ÇIĞ` TATBİKATI

AFAD, JAK VE UMKE`DEN GÖZ DOLDURAN `ÇIĞ` TATBİKATI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kayseri İl Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekiplerinden oluşan 42 kişilik ekibin yaptığı `çığ` tatbikatı göz doldurdu.

AFAD, JAK ve UMKE ekipleri, Türkiye`nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı`nda olası bir çığ felaketine karşı yapılacak olan ilk müdahalenin tatbikatını yaptı. Yaklaşık 42 kişiden oluşan grup, Erciyes Dağı`nın yüksek kesimlerinde oluşabilecek olan çığ durumunda neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. JAK`a bağlı arama ve kurtarma köpeklerinin de katıldığı tatbikatta, temsili olarak karın altında kalan bir kişi, kısa sürede karın altından çıkarılarak gerekli müdahale yapıldı. Erciyes`e gelen vatandaşların da ilgi ile izlediği tatbikat, alkış aldı.
Tatbikat hakkında bilgiler veren AFAD İl Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz, "Uluslararası işbirliği adında Avusturya ile yaptığımız dağcılık ve kayak kazalarında ilk yardıma istinaden yapılan çığ tatbikatında Jandarma Arama Kurtarma ekibi, AFAD ve diğer sivil kurtarma ekipleriyle bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta Nevşehir, Niğde, Kayseri UMKE de görev almıştır. Yapılan 3 senaryomuz oldu. Bunlar, 6 tane dağcının üçünün çığa maruz kalması sebebiyle bir tanesi jandarmaya ait arama köpeği tarafından bulunması, ikincisi verici olan GPS sayesinde bulunuyor, üçüncüsü ise sondalama sistemiyle bulunup kazazedeler çığ altından çıkartılmıştır. Bu diğer kurumlarla işbirliği içerisinde ülkemizde yaşanacak bu tür olayların yaşanmaması için uyum içerisinde yapılan bir tatbikattır" dedi.
Tatbikatta 42 kişinin bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Toplamda 42 kişi görev aldı. AFAD’dan 7, jandarmadan 6 kişi UMKE’den Kayseri, Nevşehir ve Niğde olmak üzere 20 kişi ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber 40 kişi bu tatbikatta görev aldı" diye konuştu.

 



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”