AFAD’DAN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

AFAD’DAN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

AFAD EKİPLERİNCE KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOAKTİF VE NÜKLEER SAHA İLE MASABAŞI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren Kayseri İl Afet Müdahale Planı çerçevesinde AFAD ekiplerince Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer Saha ile Masabaşı tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikat gereği meydana gelen kimyasal gaz patlamasında Kimyasal - Biyolojik - Radyoaktif ve Nükleer ekipleri duruma müdahale ederek yaralılar kurtarıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yerleşkesinde Vali Şehmus Günaydın’ın onayıyla başlayan tatbikata Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’da katıldı.

Tatbikat gereği meydana gelen kimyasal gaz patlamasında Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer ekipleri müdahale ederek yaralılar kurtarıldı. Olay yerinde gaz sızıntısı ve elektrik kaçağı tespit çalışması, vatandaşların bölgeden uzaklaştırılması, güvenlik önlemlerinin alınması, personelin ve vatandaşların ihtiyaçları için geri hizmet birimlerinin faaliyete geçmesi senaryoları uygulandı.

Tatbikatta Kayseri İl Afet Müdahale Planı kapsamında 26 çalışma grubu ana ve destek çözüm ortağı kamu, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla toplam 380 personel katıldı.

Arama Kurtarma, KBRN, Sağlık, Ambulans, İtfaiye, Olay Yeri İnceleme, Asayiş, Yunus Motorları, Trafik, Gıda Denetim, Cenaze Yıkama, Cenaze Nakil, Damperli Kamyon, Kepçe, Greyder, Nakil Otobüsleri ve benzeri toplam 73 araç ile ekipman ve malzeme de Saha ve Masabaşı tatbikatında kullanıldı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor