AGD’DEN ARTAN IRKÇILIK OLAYLARINA TEPKİ

AGD’DEN ARTAN IRKÇILIK OLAYLARINA TEPKİ

“KADİM HASTALIK IRKÇILIK” BAŞLIĞI ALTINDA BİR KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi tarafından “Kadim Hastalık Irkçılık” başlığı altında bir konferans gerçekleştirilecek. Konuşmacı olarak Yazar İshak KOÇ katılacak.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Avukat Baki COŞKUN tarafından yapılan açıklamada: “Irkçılık, bu günlerde dünya genelinde futboldan tutunda ülkelerin kurulmasına kadar birçok alanda etkin haldedir. Kucaklayıcı anlayış yerine iyice ayrıştırıcı bir süreci yaşamaktayız. Irkçılık, aslında insanları kucaklayacak temel değerlerden uzaklaşmanın ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Dolayısıyla insanları birleştirmesi bir yana toplumları ayrıştıran, kutuplaştıran büyük bir hastalıktır” dedi.

Baki Coşkun, coğrafyamızda artan ırkçı vakalara da değindi. Coşkun, “Her milletten insanın binlerce yıldır bir arada yaşadığı bu coğrafyayı bir kalıba sokmaya çalışmak barışa değil kavgaya hizmet eder. Bu anlayış ülkemizi ve insanlarımızı yalnızlaştırır, nefret ve şiddete neden olur. Yüz yıllarca kapılarını kardeşlerine açmış bulunan kucaklayıcı anlayış şimdi, nedense bu ırkçı kuşatmanın kurbanıdır. Bizim millet olarak yapmamız gereken insanımızı bir arada tutan ortak değerlerimize sarılmaktır. Örneğin bizleri bir araya getiren ve birlikte yaşamamızı sağlayan ortak değerler ezanımız, bayrağımız ve inancımızdır. Nitekim bizi bir arada tutun ümmet anlayışı çok ırklı ve çok renklidir, her milleti içinde barındırır ve asla ayrım yapmaz” ifadelerini kullandı.

Coşkun: “Biz bu anlayışla son dönemde toplumumuzda körüklenen ırkçılık hastalığına dikkat çekmek üzere bu konferansı gerçekleştiriyoruz. Batı kaynaklı olan ırkçılık problemini yegane çözümünün Müslümanları tüm inananları bir araya getiren ve hiçbir etnik köken ayırt etmeksizin Kabe’de buluşturan öz olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda istifade edebileceğimizi umduğumuz 30 Kasım Cumartesi günü Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda yapacağımız konferansımıza tüm Kayserili hemşerilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Kadim Hastalık: Irkçılık” adlı konferans 30 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ