AGD'DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

AGD

Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen Siyer-i Nebi yarışmasının bu yıl 7.si gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde yapılan yarışmayla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Baki Coşkun yaptığı açıklamada; "Türkiye genelinde aynı anda düzenlenen ve bu yıl 7.sini icra ettiğimiz “Efendimizin izinde Siyer-i Nebi” yarışmasının heyecanı içerisindeyiz. Kayseri’nin 14 ilçesinde 17 noktada düzenlenen yarışmaya, öğrencilerimiz internet üzerinden kayıt yaptırarak sınava girmeye hak kazanmıştır. Efendimizin hayatına dair konuları içeren böylesine güzel bir organizasyona ilginin yoğun olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir “dedi.

Amaçlarının Kuran-ı Kerim'de Alemlere Rahmet olarak gönderildiği bildirilen Peygamber Efendimizin hayatının geleceğimizin teminatı gençlerin hafızalarında yer bulması ve yol gösterici olmasını sağlamak olduğunu beyan eden Baki Coşkun, “Allah nezdinde Habibim diye hitap edilen tek insan olan Hz. Muhammed Mustafa'nın hayatının gençliğimize öğretmek hususunda çalışma ortaya koymak bizler için tarifsiz bir sevinç kaynağıdır. Gençliğimizin zihinlerinin her türlü argümanlarla zehirlenmeye çalışıldığı böyle bir zamanda Efendimizi tanımak, tanıtmak ve örnek alınmasına vesile olmak hayırların en büyüklerindendir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışmaların aralıksız devam edeceğine vurgu yapılırken sınavda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edeceklerini de beyan eden Coşkun, "31 Aralık gecesi Şehir Tiyatrosunda yapacağımız "Mekke'nin Fethi" programında sınavda derece alan kardeşlerimize hediyeler takdim edeceğiz. Ve inşallah güzel anılarla onların bu emeğini taçlandırmış olacağız. ‘Kaybedeni Olmayan Yarışma’ olarak isimlendirdiğimiz bu yarışmaya katılan tüm genç kardeşlerimi tebrik ediyorum, sınavda görev yapan tüm kardeşlerime de teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Ahlak ve Maneviyat yüklü bir neslin öncülüğünü Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler yapmış olacağız" diyerek sözlerini noktaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ