AGD’DEN “SON KALE AİLE” KONFERANSI

AGD’DEN “SON KALE AİLE” KONFERANSI

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri şubesi tarafından düzenlenen “Son Kale Aile” konferansına katılım yoğun oldu.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri şube başkanı Av. Baki Coşkun, aile konusunda seminerler verdiklerini ve bunu Abdülaziz Kıranşal’ın katıldığı program ile taçlandırdıklarını belirterek “Kadın Kolları Başkanımız ve ekibine ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. Geçmiş aylarda yapmış oldukları 4 haftalık Aile Okulu Dersleri ile dağılan aile yapımızı toplamaya ve korumaya çalışmaları tüm takdirlerin üstündedir. Nitekim bu programın baş mimarı da kendileridir. Yapmış oldukları aile okulunu taçlandırmak adına bu programın organizasyonunu bizlerden talep ederek soğuk ve kışa rağmen bu muhteşem kalabalığı bir araya getirdiler. Allah kendilerinden razı olsun. Yapmış oldukları çalışmaları bereketlendirsin.” dedi. 

Av. Baki Coşkun, “Toplumları ifsat edenlerin en büyük davası ve amacı aileyi bozmaktır. Biliyorlar ki Aile kurumunun bozulması demek toplumun bozulması demektir. Bu tahribatı yapanlar artık televizyon ve internet ile evimizin her köşesini işgal etmiş durumdalar. Öyle bir işgal ki tüm diziler, filmler, gazeteler, sosyal medya ve her türlü mecra da gayri meşru ilişkileri çağdaşlık diye zihinlerimize yerleştiriliyor. Ailedeki bozulmasının en büyük yansıması ise maalesef genç nesillerimizi etkilemektedir. Nitekim mütedeyyin ailelerin çocuklarında bile çok ciddi itikadi sorunların yaşandığı, gençlerde sigara, uyuşturucu ve alkolün lise düzeylerine indiği hepimizin malumu. Çocuklarımızın matematik, Türkçe, fizik, kimya gibi derslerine verdiğimiz önemi maalesef bu konularda göstermiyoruz. Çocuklarımıza onları dershane kapılarında beklediğimiz süre kadar olsun inancını, değerlerini öğretmek için zaman ayırsak, inanın bugün tablo bambaşka olurdu.” ifadelerini kullandı.

AGD Kayseri Başkanı Coşkun, “Böyle bir ortamda sorunun çözümü, uzaklarda değil kendi köklerimizde aranmalı, İstanbul Sözleşmesi gibi aile yapımıza dinamit koyan her türlü sözleşme ve politika derhal sonlandırılmalıdır. Aile içi şiddete sebep olabilecek ekonomik, sosyal, kültürel etkenler devlet ve sivil toplum işbirliği ile ortadan kaldırılmalıdır. Gerek medya gerekse sosyal medyada aile düzenini bozan, çarpık ilişkileri yaygınlaştırmaya çalışan, şiddeti öven ve özendiren içerikler çok daha titiz bir şekilde denetlenmelidir. Eğitim sistemimiz, aile yapısının güçlendirilmesi, değerler eğitimi, şefkat ve merhamet temelinde yeniden gözden geçirilmelidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı olarak bu tarz programlarla farkındalığı artırmaya, unutulanları hatırlatmaya, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmeye her zaman olduğu gibi yine can siperane çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Program sinevizyon gösterisinin ardından eğitimci yazar Abdülaziz Kıranşal’ın aile yapısı ve topluma etkilerinin anlatımının ardından son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor