AĞRI POMPASINI ALMAYA GÜCÜMÜZ YETMİYOR

AĞRI POMPASINI ALMAYA GÜCÜMÜZ YETMİYOR

Kayseri`de 5 yıldır kemik çürümesi rahatsızlığı yaşayan 40 yaşındaki Meryem Işık, her gün ağrıları nedeniyle şehir dışına iğne yaptırmaya gittiğini belirterek, 40 bin TL değerinde olan ağrı pompasından alarak hem çektiği ağrılarından hem de günlük olarak

5 yıl önce kemik çürümesi teşhisi konulan 40 yaşındaki Meryem Işık, geçen sürede yürüyemez hale gelerek bakıma muhtaç kaldı. En son yaşadığı evden ev sahibi tarafından çıkarılan Meryem Işık yürüme problemi ve ağrıları nedeniyle evininin günlük işlerini yapamazken, yatağa mahkum bir şekilde hayatını sürdürüyor. Işık ayrıca, kendisine Kayseri`de yüksek dozlu iğne yapılmadığı için Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale`ye gitmek zorunda kalıyor.
Bakıma muhtaç hale gelen Işık, 4 yıl önce 13 yaşındaki Yasin ile 10 yaşındaki Cengiz Sait isimli çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumu`na verdiğini anlatarak, “Benim bundan 5 yıl önce sürekli ayaklarım ağrıyordu. Ayaklarımda romatizma olduğunu zannederek 1 yıl boyunca ilaç kullandım. Ondan sonra yürüyemez hale geldim. Ayaklarım içe dönüyordu. Daha sonra Sivas’ta muayene olduğumda vücudumda kemik çürümesi olduğunu öğrendim ve doktor protez takılması gerektiğini söyledi. Doktor protezi 1,5 ay içerisinde taktırırsam iyi olacağımı yoksa yatalak kalabileceğimi söyledi. Ondan sonra da Ankara’ya gittim. Oradaki doktor sol taraftan küçük bir delik açmış sadece içine alçı doldurmuştu, o da olmadı. Paramız da bitince, ‘Randevu alabilirseniz gelin yoksa rahatsız etmeyin’ dediler. Biz de o nedenle Kayseri’ye geldik. Kayseri’de 2 sefer ameliyat geçirdim, ayrıca 24 ameliyat oldum. Yürüyebileyim diye protez taktılar ama yürüyemedim. Tabii yürüyemeyince kendime bakamadığım gibi çocuklarıma da bakamaz oldum. Onları da Çocuk Esirgeme Kurumu`na vermek zorunda kaldık" diye konuştu.
Ağrılarının çok şiddetli olduğunu belirten Işık, "Mecburen yüksek dozlu iğne yaptırmak durumunda kalıyorum. Onu da Kayseri’de yapmıyorlar. Başka illerde ağrımı dindirmek için iğnemi yaptırmaya çalışıyorum. Haliyle de epey masraflarım oluyor. Otobüsle gidemiyorum, taksi çağırmam gerekiyor. Taksi şoförü de sağ olsun gün oluyor 30 TL`ye götürüyor, gün oluyor 50 TL`ye götürüyor. Ne kadar para bulabilirsek onunla bizi hastaneye götürüyor. Hatta 10 bin TL taksiciye borcumuz var. Bu borcu ödeyemiyorum da. Allah kendisinden razı olsun ki yine de bizi idare ediyor" dedi.
Şehir dışındaki hastanelere gitmemesi için ağrı pompası alınması gerektiğini ifade eden Işık, "Daha iyi duruma gelmem için en azından hastaneye gitmemem için Kırıkkale’de ağrı pompası takılacak. O ağrı pompasını almaya da gücümüz yetmiyor çünkü bunu devlet karşılamıyor. Ağrı pompasını fiyatı 40 bin TL olduğu için satın alamıyoruz. Büyüklerimizden mümkünse bunun bir çaresine bakmalarını istiyorum. Eşim de işten çıkarıldı. Sigortasız bir iş olursa yapar. Emekliliğini doldurmaya 2 yılı kaldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bana baktığı için 700 TL bakım parası alıyor. O da benim bir haftalık taksi param, eve bile girmiyor. Şimdi çocuklarımı 15 gün tatilde yanıma almayı düşünüyorum. Çocuklara nasıl bakacağımı bilmiyorum. Bakacak gücüm yok. Çocuklarımla görüşüyorum, tatillerde yanıma veriyorlar. Telefonla da görüşüyorum. Sağ olsunlar bana, `Görüşemezsin` diye bir sıkıntı çıkarmıyorlar. Onlara da çok teşekkür ederim. Gerçekten çocuklarıma güzel bakıyorlar. Allah razı olsun. Yetkililerden sürekli kalabileceğim bir ev, cihazımın takılması ve olan maddi borcumun kapatılmasını istiyorum. Eğer bunları halledebilirsek çok mutlu olacağım" şeklinde konuştu.
Meryem Işık`ın taksi şoförü Ali İhsan Altuğ ise, "Bu aile ile hastalıklarında tanıştık. İğne yaptırmak için Devlet Hastanesi`ne gidiyoruz, orada vurulmadığı zaman fakülteye gidiyoruz, fakültede vurulmadığı zaman Nevşehir`e gidiyoruz. Bu aileyi ben 1 yıldır tanıyorum. Ben taksi şoförüyüm. Bu yüksek bir meblağ tutan bir iş. Zaten ailenin durumu da müsait değil. Devletin verdiği 700 TL`yi sadece petrollerde kullanıyoruz. Aracımla bu kadını hastaneye götürdüğümde sırf bu aileye yardımcı olmak için kar oranı koymuyorum. Ben bu kadarını yapabiliyorum. Devlet büyüklerimiz daha büyüklerini yapsın istiyorum" ifadelerini kullandı.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı