AGÜ ASYA- PASİFİK

AGÜ ASYA- PASİFİK

ULUSLARARASI EĞİTİM BİRLİĞİ KONFERANSI´NDA 8 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI ...

Abdullah Gül Üniversitesi, Asya- Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Konferansı´ nda  8 üniversite ile daha işbirliği anlaşması yaptı.

Asya- Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Konferansı, Tayvan´ın Kaohsiung şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye, Japonya, Tayvan, Kore ve Fransa´nın önde gelen üniversitelerinin katıldığı konferansa, Abdullah Gül Üniversitesi´ni ise AGÜ Uluslararası Ofis Direktörü, uluslararasılaşma alanında Rektör Danışmanı Dr. Burak Arıkan temsil etti.

Konferansta uluslararası araştırma işbirlikleri, küresel trendler, öğreci hareketliliği ve yardımcı servisler,  uluslararası yükseköğretimde dijital medya çözümleri ve gelişmeleri gibi konular ele alındı.

Abdullah Gül Üniversitesi konferansta, Japonya, Tayvan, Kore ve Fransa´nın önde gelen üniversitelerinden 8´i ile akademisyen ve öğrenci değişimi gibi işbirliklerini içeren anlaşmalar imzaladı.

Konferansta AGÜ´yü temsil eden Uluslararası Ofis Direktörü Dr. Burak Arıkan, dört gün süren, National Sun Yat-Sen University ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansta çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve 8 üniversite ile işbirliği anlaşması sağladıklarını kaydederek   ?Biz Abdullah Gül Üniversitesi olarak özellikle Asya´yı çok önemsiyoruz. Çünkü önümüzdeki 50 yıla baktığımızda Asya´nın hem ekonomik olarak hem coğrafi olarak hem de eğitim olarak çok önemli olacağını düşünüyorum. O yüzden kurulduğumuz günden beri Asya´yı uluslararasılaşma hedeflerimiz arasında en öne koymuş durumdayız? değerlendirmesinde bulundu?

Yükseköğretim dünyasından önemli isimleri, enstitüleri ve kurumları bir araya getiren Asya- Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Konferansına 50 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı