AGÜ İLE HASÇELİK KABLO ARASINDA İŞBİRLİĞİ

AGÜ İLE HASÇELİK KABLO ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Protokol kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilere, doktora ve lisansüstü tezleri ile lisans bitirme ödevlerini, Ar-Ge konularında ve Ar-Ge projeleri temelinde yapma imkanı sağlanacak.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilere, doktora ve lisansüstü tezleri ile lisans bitirme ödevlerini, Ar-Ge konularında ve Ar-Ge projeleri temelinde yapma imkanı sağlanacak.

Protokol, AGÜ Sümer Kampüsü´nde Rektörlük Senato salonunda düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO´su Necmettin Baktır arasında imzalandı.

Rektör Sabuncuoğlu imzaladıkları protokole ile üniversitemin Teknoloji Transfer Ofisi´nin Hasçelik Kablo Sanayi ortak projeler yürüteceğini, bu projelerin Ar-Ge ekseninde gerçekleştirileceğini söyledi.

Yapılan işbirliği ile lisans ve lisansüstü öğrencilere, doktora ve lisansüstü tezleri ile lisans bitirme ödevlerini, Ar-Ge konularında ve Ar-Ge projeleri temelinde yapma imkanı sağlanacağını belirten Sabuncuoğlu, Hasçelik Kablo Sanayi şirketinin de üniversitenin bilgi, deneyim ve kaynaklarından faydalanabileceğini kaydetti.

Öğrencilere staj imkanının da sağlanacağını dile getiren Sabuncuoğlu, ayrıca birlikte dış kaynaklar tarafından finanse edilen (TEYDEB, TUBİTAK, SANTEZ, FP7, H2020) projeler yapacaklarını ifade etti.

Şirketin faaliyet alanları hakkında bilgi veren Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO´su Necmettin Baktır da Abdullah Gül Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünün hem üniversiteye hem de şirketlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Baktır, üniversite öpretim elemanlarına sanayi tecrübesi kazandırılması amacıyla, şirketin Ar-Ge Merkezinde çalışma ve araştırma yapma imkanı bulabileceklerini dile getirdi.

Toplantıya AGÜ´den Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları ile Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş.´den üst düzey yöneticiler katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı