AGÜ KÜTÜPHANESİ´NDEN

AGÜ KÜTÜPHANESİ´NDEN

İLK, ORTA VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kütüphanesi, kütüphaneyi ziyaret etmek isteyen İlkokul, Ortaokul ve Liselere yönelik, çeşitli atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleniyor.

ODTÜ Kayseri Koleji öğrencileri ve Cemal Bozkurt Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde AGÜ Kütüphanesi´ni ziyaret ederek, çeşitli etkinliklere katıldı.

ODTÜ Kayseri Koleji´nin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri önce Kütüphaneyi gezerek kütüphanede uyulması gereken kuralları öğrendi. Kütüphane kuralları öğrencilere İngilizce olarak anlatıldı.

Öğrenciler daha sonra seminer salonlarında kendilerine yönelik düzenlenen yaratıcı drama ve öykü atölye çalışmasına katıldı. Atölye çalışması, Araştırma Görevlisi Şebnem Soylu tarafından, ?Stick Man? isimli hikaye kitabı eşliğinde gerçekleştirdi.

İngilizce yapılan atölye çalışmasında öğrenciler hem keyifli zaman geçirdiler hem de yaratıcı düşünce ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

Cemal Bozkurt Anadolu Lisesi öğrencileri de, kütüphanedeki eserler  ve kütüphane sınıflama sistemi ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilere, bir kütüphaneye araştırmacı olarak gittiklerinde aradıkları kitaba nasıl erişecekleri konularında bilgiler verildi.

Öğrencilere ayrıca, Kütüphanede ihtiyaç duyacakları kaynaklara nasıl erişileceğine yönelik verilen bilgiler, ?Bilgi Avı? oyunu ile  de uygulamalı olarak eğlenceli bir şekilde anlatıldı.

Daha sonra genel kültür ve güncel soruların yöneltildiği Bilgi Yarışması düzenlenerek, yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.a


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı