AGÜ MEZUNİYET HEYECANI

AGÜ MEZUNİYET HEYECANI

GÜL: ?YAPTIĞINIZ İŞLER İNSANLIĞA HİZMET ETSİN?

Bu yıl ikinci mezunlarını veren Abdullah Gül Üniversitesi´nin mezuniyet töreni 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de iştiraki ile gerçekleştirildi? 133 lisans ve 14 lisansüstü öğrencisinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende yeni hayatlarına uğurlanan genç yüreklere seslenen 11. Cumhurbaşkanı Gül ?Her şeyin başı iyi insan olmaktan geçiyor. O yüzden iyi insan olun ve bunun yanında dürüst ve emin insanlar olun. Şeffaf olun ve şunu unutmayın ki, en büyük güç şeffaflıktadır. Ve sadece size değil bütün insanlığa hizmet edecek başarılarınız olsun? tavsiyelerinde bulundu?

Bu yıl ikinci mezunlarını hayata uğurlayan Abdullah Gül Üniversitesi´nin mezuniyet törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bekir Yıldız, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve Kayseri eski Milletvekilleri Şaban Bayrak, İbrahim Yılmaz, Agü Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Akademisyeneler, Öğrenci Yakınları ve mezun öğrenciler iştirak etti?

Tören alanına giderken gazetecilerin yeni parti sorusunu cevapsız  bırakan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitim amaçlı geldiğini ve siyasi konuların yerinde ve zamanında konuşulacağını belirtti?                               

2010 yılında eğitime başlayan ve bu yıl  133 lisans ve 14 lisansüstü mezun veren Abdullah Gül Üniversitesi´nin ikinci mezunları için tertiplenen mezuniyet töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile start verdi?                   

Okul birincisi Hüseyin İlcan´ın geride kalan 5 yıllık eğitim sürecini özetlediği konuşması herkesi duygulandırdı?                     

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´de, mezuniyet heyecanı yaşayan genç yüreklere  eğitimden sonraki hayatları için tavsiyelerde bulundu. Vizyonunun her zaman iyi bir üniversite ve iyi eğitim görmüş öğrenciler olduğunu vurgulayan Gül, ?En başında şunu söyleyeceğim, her şeyin başı iyi insan olmaktan geçiyor. O yüzden iyi insan olun ve bunun yanında dürüst ve emin insanlar olun. Şeffaf olun ve şunu unutmayın ki, en büyük güç şeffaflıkta. Hiçbir şey gizli olmasın ve çok aykırı fikirleriniz olursa da onu çok şeffaf bir şekilde savunun. Yaptığınız işler daima insanlara hizmet etmek amacıyla olsun. Prensipli ve ilkeli olun, hep değerleriniz olsun. Günlük başarıların peşinde hiç koşmayın, başarılarınız hep uzun vadeli olsun ve sadece size değil bütün insanlığa hizmet edecek başarılarınız olsun. Bütün bu duygularla bir kez daha yeni mezunları tebrik ediyorum ve hayat boyu başarılar diliyorum? ifadesini kullandı?  

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu´ da  ?Sizler risk aldınız, inandınız ama kazandınız. Bu kazanımlarınızı ileride daha fazla hissedeceksiniz. Bu sene mezun olacak olan arkadaşlarımızın yaklaşık yüzde 25´i, şu anda en az bir iş teklifi almış durumda. AGÜ 2010 yılında kurulurken 156 üniversite vardı. 2013 yılında benim gelmemle beraber, öğrencileri ilk aldığımızda 180 civarında üniversite vardı. Bu kadar çok sayıda üniversitenin olduğu bir ortamda şu soru vardı, Anadolu´da kapasitesi yüksek ve İngilizce öğretim verebilen bir üniversite çıkabilecek miydi. Başta Sayın Cumhurbaşkanım olmak üzere, vakfımız ve şehrimizin de büyük desteği ve çok değerli idari personelimizle bu günlere geldik? değerlendirmesinde bulundu?                        

Konuşmaların ardından mezun olmanın haklı gururunu yaşayan genç yüreklere diplomaları ve plaketleri  takdim edilerek  tören noktalanırken hafızalarda dünyanın en başarılı 200 genç üniversitesi arasına girmeyi  başaran Abdullah Gül Üniversitesi´nin gelecekte çok daha büyük başarılar ortaya koyacağı oldu?                

HABER: CEYHUN ÜSTEN

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da