AGÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ

AGÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ

KERKENES DAĞI´NDA KAZI YAPIYOR ?

Abdullah Gül Üniversitesi , University of Central Florida, İstanbul Teknik Üniversitesi Yozgat´ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan Kerkenes Dağı´nda ki Demir Çağı Kenti´nde başlatılan ve kış döneminde ara verilen kazı çalışmalarına yeniden başlandı? Çalışmalara AGÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri de Katılıyor?.
Yozgat´ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan Kerkenes Dağı´ndaki çalışmalar, başta University of Central Florida, Abdullah Gül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumların işbirliği ile gerçekleştiriliyor.
Kerkenes Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın izni ve University of Central Florida´dan ABD´li Arkeolog Doç. Dr. Scott Branting başkanlığında, AGÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Yöney, Doç. Dr. Burak Asiliskender ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla yürütülüyor.
Çalışmalarda, iki farklı kent yapı adasında kazıların sürdürülmesi, toprak altındaki kentin planının ortaya çıkarılmasını sağlayan jeofizik yüzey araştırmalarının genişletilmesi ve yedi sur kapısından birinde daha önce gerçekleştirilmiş olan restorasyon çalışmalarının denetlenmesi amaçlanıyor.
Kerkenes Kazı Projesi, US National Science Foundation, Merops Foundation, University of Central Florida gibi sponsorlar tarafından da destekleniyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi