AGÜ VE KTO´DAN

AGÜ VE KTO´DAN

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE STAJ MODELLERİ ...

Abdullah Gül Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu, üniversite öğrencileri için yeni ve doğru staj modelleri ve seçenekleri sunabilmek için güç birliği yaparak harekete geçtiler.
AGÜ Öğretim Üyeleri ve Ticaret Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu üyeleri, üniversitede düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, staj süreçlerini görüştü. Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda üniversite öğrencilerinin stajları, karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri, kariyer danışmanlığı ve mentorluk konuları ele alındı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesi olarak stajı, eğitimin önemli bir aracı haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, öğrencilere farklı ve doğru staj modellerinin ve seçeneklerinin sunulması gerektiğini vurgulayarak ?Biz öğrencilerimizin stajlarından, gerçek iş deneyimi kazanmalarını iş dünyasının zorluklarını da yerinde görmelerini, üniversitede öğrendikleri bilgileri uygulamalarını, toplumun ihtiyaç duyduğu bireyler olmalarını bekliyoruz. Bunun için de öğrencilerimize doğru, farklı ve yeni staj modelleri seçeneklerinin sunulması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu.
Güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile yeni staj modellerini geliştirebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bu konuda sanayicilerle ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Ticaret Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu Başkanı Tarık Yüce de, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında oryantasyon sorunları yaşamamaları için staj süreçlerinin çok ciddiye alınması gerektiğini, gerek üniversite gerekse şirketler tarafından takip edilmesi gerektiğini kaydetti?
Uygun öğrenciyle, uygun sanayi kuruluşunun eşleştirilmesi gerektiğine işaret eden Yüce, böylelikle öğrencinin aradığı niteliklerde kendine uygun bir sanayi kuruluşu ile sanayi kuruluşunun da aradığı niteliklerde bir stajyerle bir araya geleceğini ifade etti.
Toplantıya üniversiteden katılan dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğretim elemanları ile Ticaret Odası´ndan katılan Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu üyeleri, staj konusunun yanı sıra kariyer danışmanlığı ve mentorluk konularında da görüş alışverişinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı