AGÜ HEDEF BÜYÜLTTÜ

AGÜ HEDEF  BÜYÜLTTÜ

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İhsan Sabuncuoğlu tertiplenen basın toplantısında ilimiz medyasının karşısına çıkıp 2014 yılını değerlendirerek, 2015 hedeflerini paylaştı… Sabuncuoğlu, üniversitelerine 5 yeni fakülte daha kurduklarını aç

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu düzenlediği basın toplantısı ile 2014 yılını değerlendirerek 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Sabuncuoğlu, üç ana başlıkta yaptığı açıklamalarda eğitim, araştırma ve toplumsal fayda konularında yapılacak faaliyetler hakkında  bilgiler verdi. Sabuncu şöyle konuştu.

    Bu yıl itibariyle üniversitemizde eğitim gören 260 öğrenciden 194’ü yani %75’i hem nakit destek bursu hem de ücretsiz yurt imkanlarından faydalanmaktadır. Bu yıl üniversitemizde eğitime başlayan öğrencilerden % 47’sinin ilk 3 tercihleri arasında AGÜ yer alıyor. Öğrencilerimizin büyük bir bölümünü ilk 25 binden kabul ettik. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında LYS sıralamasında ilk 20 binden aldığımız öğrenci sayısı % 50’den % 65’e çıkmıştır. Türkiye deki diğer üniversitelerle karşılaştırdığımızda İstanbul ve Ankara’daki bazı üniversiteler dışında tüm Anadolu, İzmir ve Antalya’daki üniversiteler arasında en iyi performansı sergiledik. Bu yıl bilgisayar, elektrik elektronik, inşaat, işletme, makine ve mimarlık olmak üzere toplam 7 bölüme öğrenci kabuk ettik. LYS sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında çoğu bölümde ilk 5’de olmak üzere sıralamada yerimizi aldık. Yeniden yapılandırma çalışmalarını tamamladık daha önceden açılmış olan fakülte ve bölümleri kapatarak 5 yeni fakülte kurduk. Mühendislik Fakültesi, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yönetim Birimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  ve Mimarlık Fakültesi

Rektör Sabuncuoğlu ayrıca, üniversitemiz tersine beyin göçünden Türkiye deki üniversiteler arasında 3. Sıradadır diyerek konuyla ilgili şu bilgileri verdi.

   16 öğretim üyesi tersine beyin göçü ile üniversitemize kazandırdık AGÜ’nün farklı eğitim anlayışını yansıtan müfredat çalışmalarımız devam etmektedir. Öğretim üyelerimizin bir kısmı TÜBİTAK, TÜBA,BAGEP, GEBİP, ödüllüdür. Öğretim üyesi başına düşen yıllık indeksli makale sayısı 2 ve atıf sayısı 37.5’tir. üniversitemiz için gurur kaynağı olan bu rakamlar dünya ortalamasının üzerindedir.

     Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Büyükşehir Belediyesi işbirliğince 2050 yılında Kayseri nerede olmalı başlıklı bir konferans düzenleyeceklerini belirterek, amacımız ilimizin gelişimine katkı sağlayacak ortak akıl yürüteceğimiz bir projeye imza atmayı planlıyoruz diye konuştu.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”