AGÜ İLK FAHRİ DOKTORA

AGÜ İLK FAHRİ DOKTORA

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabancuoğlu tertiplenen basın toplantısı ile Abdullah Gül Üniversitesi olarak ilk fahri doktorayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye vereceklerini açıkladı… Rektör Sabancuoğlu önümüzdeki g

Abdullah Gül Üniversitesi   Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen, Rektör  Prof.Dr. İhsan Sabancuoğlu Abdullah Gül üniversitesi olarak ilk doktora ünvanını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye verildiğini  duyurdu…  Rektör  Sabuncuoğlu “ AGÜ Senatosu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, oy birliğiyle fahri doktora payesi verilmesini kararlaştırdı” diye konuştu…                                           

AGÜ’nün ilk fahri doktora payesinin  ülkemizde eğitim ve bilime, kültür-sanat ve sporun gelişimine, ülke ekonomisine, turizme, kentleşme ve şehir planlaması, çevrenin korunmasına ve geri dönüşüm ve enerji konularına katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye  verileceğini vurgulayan Rektör Pr.Dr.  Sabuncuoğlu sözlerini  söyle  sürdürdü…

“Türkiye’de ilk defa Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi modelinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için Abdullah Gül Üniversitesi’nin kurulmasında öncü oldu. Üniversitelerin gelişimine katkıda bulunup, Kayseri’nin üniversiteler şehri olarak markalaşmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde “Bilim Merkezi” açılmasını sağladı. Yaz aylarında faaliyete geçecek olan merkez, gençleri ve çocukları bilimle erken yaşta tanıştırarak ufuklarını açacak.

Kültür-sanat ve spor faaliyetlerinin gerçekleştiği ve dünya yıldızlarının buluştuğu Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’ni, kamu kaynaklarını ve bütçesini kullanmaksızın hayata geçirdi. Tesis, uluslararası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.Kent ve Mimar Sinan Müzesi ile Türkiye’de ilk dijital müzenin kurulmasını sağladı.

Tarihi Kayseri Evleri Restorasyon Projesini hayata geçirerek, Kayseri kültürünü yansıtan yapıların canlandırılmasına katkı sağladı. Bu proje ile İspanya’da gerçekleşen ve İspanya Kralı’nın da katıldığı Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülleri töreninde özel onur ödülü aldı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesini hayata geçirerek, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline getirdi. Bu sayede Erciyes, Kayseri’den dünyaya açılan bir pencere olarak, gelecekte uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ülkemizi Avrupa’da başarılı bir şekilde temsil eden AGÜ Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının daha köklü bir yapıya kavuşturulması ve Avrupa Şampiyonalarında her yıl istikrarlı bir şekilde ülkemizi temsil etmesi ve başarı grafiği sergilemesi için destek verdi. Uluslararası spor organizasyonlarının yapılacağı, UEFA standardında stadyum yaptırdı ve bu uygulama Kayseri Modeli olarak 25 ilde uygulandı. Kentleşme ve şehir planlaması konusunda birçok ilimize öncü ve örnek teşkil eden uygulamalar yaptı. 2009 yılında faaliyete geçen Kayseray projesi ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından verilen 2010 yılı `En İyi Kentsel Entegrasyon` ödülü, İngiliz Tramway & Urban Transit dergisinin verdiği `Dünyada Yılın En İyi Tramvay Sistemi Projesi` ödülünü ülkemize kazandırdı.  Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Şehiriçi Ulaşım Bisikleti (KAYBİS) projesi ile 2011 yılında  Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği  tarafından "Sürdürülebilir Gelişme" alanında ülkemize ödül kazandırdı.  Serbest Bölge oluşturarak; burada faaliyet gösteren 100’den fazla fabrikayla Kayseri’den 155 ülkeye ihracat yapma imkanı sağladı. Kızılırmak üzerinde Yamula Barajı projesini gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk kez “Kayseri Modeli” ile kamu kaynaklarını ve bütçesini kullanmaksızın tamamlanan bu projeyle, boşa akan sular tarımsal sulama ve elektrik enerjisine dönüştürülerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlandı.”

Pr.Dr. Sabuncuoğlu  sözlerinin  sonunda   fahri doktora diplomasının Başkan Özhaseki’ye  yakın zamanda  üniversitenin   Sümer Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenecek törenle takdim edileceğini  açıkladı….

Haberi İzle



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”