KANALIMIZA ABONE OL
YEREL BASINA DESTEK OL
![]() |
Uğur ALTUNER editor@kayserihaber.com.tr |
3 EBA ARACI YAHYALI, DEVELİ VE BÜNYAN İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE SUNULDU
ONLİNE EĞİTİMLER VATANDAŞLAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
REKTÖRÜMÜZ KARAMUSTAFA, “MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’UN İSMİ KÜTÜPHANEMİZE ÇOK YAKIŞTI”
İLK MEZUNLARI İÇİN SEMBOLİK DİPLOMA VE KUŞAK BAĞLAMA TÖRENİ DÜZENLEDİ
NNYÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANI GÜRGAN, BİLFEN LİSELERİ KARİYER GÜNLERİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
SEMİNER İNŞAAT MÜHENDİSİ HALUK TEKİN TARAFINDAN VERİLDİ
SELÇUK: GÜCÜMÜZÜ SİZ ÖĞRETMENLERİMİZDEN ALIYORUZ
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Usta, malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle Mühendislik Bilimleri alanında 2020 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.
2020 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülleri açıklandı. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2020 yılında 4 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül ve 13 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, AGÜ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Usta 'Malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında, moleküler mühendislik, organik optoelektronik malzemeler, nanoyapılar ve yeni nesil aygıtlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları' nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Hakan Usta, doktora ve doktora sonrası çalışmalarını 2004-2013 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladıktan sonra, 2013 yılından bu yana bilimsel çalışmalarını AGÜ’de yürütüyor. Moleküler mühendislik ve organik yarı-iletkenler konusunda uluslararası düzeyde ses getiren bilimsel çalışmalara imza atan Prof. Dr. Hakan Usta’nın Nature Materials, Nature Communications, Advanced Materials gibi dünyanın en prestijli bilimsel dergilerinde yayınlanmış 60’den fazla makalesi ve 15 onaylanmış patenti bulunuyor.
TÜBİTAK Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına veriliyor.