AGÜ´DE

AGÜ´DE

YAŞAM BİLİMLERİ KONGRESİ

AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesince tertiplenen ve bu yıl 4. gerçekleştirilecek olan ?Yaşam Bilimleri Kongresine yurdun farklı şehirlerinde eğitim veren üniversitelerden biyoloji, genetik, tıp, eczacılık, biyomühendislik, kimya ve mühendislik bilimlerinden yaklaşık 300 katılımcı yer aldı. Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ?Yaşam Bilimleri, Molekuler Biyoloji ve Genetik alanı, özellikle tıp alanına büyük ve çok önemli katkılar sağladı. Daha sağlıklı daha mutlu yarınlar yaşamamız için bu alandaki çalışmalara daha çok ihtiyacımız var? değerlendirmesinde bulundu?

AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesince tertiplenen ve bu yıl 4. gerçekleştirilecek olan ?Yaşam Bilimleri Kongresi´ Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonun´da başladı. Bu yıl 4´ncüsü organize edilen kongrede, çok sayıda şehirden, çeşitli üniversitelerden biyoloji, genetik, tıp, eczacılık, biyomühendislik, kimya ve mühendislik bilimlerinden yaklaşık 300 katılımcı yer aldı.

Yaşam bilimleri alanında çalışan temel, klinik ve mühendislik bilim alanlarından uzman ve öğrencileri bir araya getirerek interaktif bir ortam yaratılması hedeflenen kongrede, temel olarak kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku muhendisliği, kök hucre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immunoloji ve biyomedikal ensturmantasyon gibi önemli konuları ele alındı. Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Yaşam Bilimlerinin, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanının günümüzde özellikle insan sağlığı, mutlu ve sağlıklı gelecek için çok önemli olduğunu vurgulayarak ?Molekuler Biyoloji ve Genetik alanı, özellikle tıp alanına büyük ve çok önemli katkılar sağladı. Daha sağlıklı daha mutlu yarınlar yaşamamız için bu alandaki çalışmalara daha çok ihtiyacımız var? değerlendirmesinde bulundu?

AGÜ´de kurucu dekan ve Rektör Yardımcısı iken İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü´ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Yusuf Baran da konuşmasında, dünya tarihindeki teknolojik gelişmeleri, bilginin önemini, Yaşam Bilimleri ve Molekuler Biyoloji ve Genetik alanındaki gelişmeleri dile getirerek ?Geçmişten Geleceğe Bilim ve Toplum´ başlıklı bir de sunum yaptı. Rektör Baran sunumunda robotik, kablosuz elektrik, mobil uygulamalarla sağlık kontrolleri, kök hücre gibi alanlardaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Kongresi´ne katılan ve destek sağlayan herkese teşekkür ederek, kongrede bir çok alanda bilgi alışverişinde bulunacağını ifade etti.

Kongre hakkında bilgiler veren Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Başak Gencer Akçok ise kongrenin Molekuler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyomuhendislik, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Kimya Muhendisliği, Malzeme Bilimi ve Muhendisliği, Biyoinformatik, Nanoteknoloji ve diğer temel bilim alanlarında uzmanlık yapan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerin vizyonlarına önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Çeşitli sunumlar ve konuşmaların yapılacağı kongre iki gün sürecek


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı