AGÜ´DE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

AGÜ´DE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

AGÜ´de, Öğretim Üyeleri, Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle üniversite-sanayi işbirliği toplantısı gerçekleştirildi?

Toplantıda Abdullah Gül Üniversitesi ?nin Ar-Ge ve Tasarım, Yenilikçilik, Marka Yönetimi Konularında Sanayicilere Destek vermesi kararlaştırıldı?
AGÜ´de, Öğretim Üyeleri, Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle üniversite-sanayi işbirliği toplantısı gerçekleştirildi? Senato salonunda yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında, Sanayi Odası ortaklığı ile Kayseri´deki sanayicilere Ar-Ge ekseninde destek sağlayacaklarını vurguladı?
Kayseri´nin hem şehir, hem de sanayi olarak Türkiye´nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, güçlü bir sanayi alt yapısı ile dünyayla rekabet edebilecek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek ?Kayseri´deki sanayicilerin dünya ile rekabet edebilmeleri için Ar-Ge ve tasarım çalışmaları, yenilikçilik ve girişimcilik konularında destek vereceğiz. Ayrıca, üniversitemizin sürekli eğitim merkezi olan AGÜ Akademi aracılığı ile de Kayseri´deki sanayicilere marka yönetimi eğitimleri düzenleyeceğiz? diye konuştu.
Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de Sanayi Odası olarak, mezun olacak öğrencilere kariyer danışmanlığı konusunda katkı sağlayacaklarını kaydetti. AGÜ´nün, 3. nesil üniversite kavramı ile çok farklı bir üniversite modeli ortaya koyduğunu ve Kayseri için büyük bir gelişme sağladığını ifade eden Büyüksimitci, üniversite ve sanayinin iç içe olması gerektiğini, üniversite-sanayi işbirliğinde AGÜ ile somut adımlar atacaklarını dile getirdi.
KAYSO Başkanı Büyüksimitci sözlerinin devamında ?Üniversite ile sanayi her zaman birbirine destek olmak zorunda. Sanayi Odası olarak her zaman AGÜ ile ortak çalışmalar yürütmeye, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında ortak projeler üretmeye hazırız. Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfımızda zaten Kayseri´de ki üç üniversite rektörümüzle beraber çalışıyoruz. Orada da üniversite sanayi işbirliği adına ne yaparızı konuşuyoruz. Burada da fiiliyata geçiyor olmamız, bununla ilgili konuşuyor olmamız, konuşmaya başlamamız, farklı konuları ele almamız çok önemli? şeklinde konuştu.
Toplantıya üniversiteden dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katılırken, Sanayi Odası´ndan ise Meclis Başkanlık Divanı´yla Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları