AGÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

AGÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Abdullah Gül Üniversitesi 4. Mezunlarını törenle uğurladı. Üniversiteye adını veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de onur konuğu olarak iştirak ettiği törende mezuniyet sevinci yaşayan 162 genç mezuna istihdam sağlanmış olması herkesin yüzünü güldürdü.

Abdullah Gül Üniversitesi 4. Mezunlarını verdiği ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de iştirak ettiği tören sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına titizlikle uyularak Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirildi.  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onur konuğu olduğu törende Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Kurucu Rektör İhsan Sabuncuoğlu ev sahipliği yaparken;  Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bekir Yıldız, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı -AGÜV Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve AGÜV üyeleri, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, öğrenciler, veliler, akademisyenler, bazı siyasi parti temsilcileri diğer katılımcılar olarak yer aldı.

Törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mezun öğrencilere hitap ederek, muhakkak fikri hür, vicdanı hür gençler olmaları gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti. "Aklınızı ve fikrinizi birisine kiraya vermeyin, emanet etmeyin. Muhakkak fikri hür, vicdanı hür gençler olun. Aklınızı her şeyde daima kullanın. Herkesle diyalog içinde olun. İyi bir insan olun. Her şeyin başı iyi insan olmaktan geçiyor. Karakterli, düzgün, kişilikli, güvenilir ve emin insan olun. Her şeyin başı bu. Bunun dışındaki yollar sizi mutlu etmez. İkincisi, öğrenmeye devam edeceksiniz. Azimli olun. Karamsar olmayın. Umutlu olun ve umudunuzu asla kaybetmeyin. Zaman zaman sıkıntılar olabilir. Bu problemler mikro seviyede ya da makro seviyede de olabilir. Bazen şahsınızda, bazen ülkeyle. Bütün bunlar olabilir. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Hele hele ülkenize muhakkak güvenin. Türkiye çok güzel bir ülke. Ülkenizi muhakkak çok sevin. Ülkenize borcunuz olduğunu bilin.Sosyal olun, networkünüz olsun. Ama sakın ha sakın, aklınızı ve fikrinizi birisine kiraya vermeyin, emanet etmeyin. Muhakkak fikri hür, vicdanı hür gençler olun. Aklınızı her şeyde daima kullanın. Herkesle diyalog içinde olun, farklı düşünceden olan insanlarla, ırktan, dinden olan insanlarla. Bu üniversitede Türk olmayan öğrenciler var. Biraz önce kürsüye çıktı bir Pakistanlı arkadaşımız. Bir Türk gibi Türkçe konuştu. O farklı bir ırktan ve coğrafyadan. Aranızda farklı inançtan öğrenciler de vardır. Afrika ve Avrupa'dan gelen. Herkesle anlaşın, herkesi anlamaya çalışın. Yeri geldiğinde kendinizi onların yerine koyun."

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’da konuşmasında, Abdullah Gül Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda en iyiler arasında yer almayı hedefleyen, iddialı bir üniversite olduğunu, üniversitelerin üç temel faaliyet alanı olan eğitim, araştırma ve toplumla etkileşim alanlarının her birinde uluslararası rekabet gücü ve saygınlık sahibi bir kurum olmayı hedeflediğini kaydetti.

Törenin  bir diğer önemli ismi  Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı  Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu yaparak, Vakfın, sadece Abdullah Gül Üniversitesi’ni desteklemek amacıyla Kayserili iş insanlarından oluşan hayırseverlerin biraraya gelmesiyle kurulduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AGÜV Başkanı Çıkrıkçıoğlu, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Kurucu Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından, üniversite ile bölüm birincilerine diplomalarını takdim ederek töreni devam ettirdiler.

Mezuniyet, kep atma töreni ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle noktalandı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti