AGÜ´DEN BİR İŞBİRLİĞİ DAHA

AGÜ´DEN BİR İŞBİRLİĞİ DAHA

BOYTAŞ İLE ORTAKLIK VE MENTÖRLÜK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI ...

Abdullah Gül Üniversitesi , Boytaş Mobilya A.Ş ile işbirliği ve mentörlük sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre AGÜ ile Boytaş, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında ortak faaliyetler ve projeler yürütecek.
Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından olan ve Bellona, İstikbal ile Mondi markaları için mobilya üretimi yapan Boytaş Mobilya ile AGÜ arasındaki İşbirliği ve Mentörlük Çerçeve Sözleşmesi, Sümer Kampüsü Senato Salonunda düzenlenen toplantıda imzalandı. 


Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Boytaş Mobilya A.Ş Genel Müdürü Şahin Nursçan arasında imzalanan sözleşmeye göre, lisans ve lisansüstü öğrencileri tez ve lisans bitirme ödevlerini firmanın Ar-Ge konularında yapabilecek. Boytaş´ın Ar-Ge Merkezi başta olmak üzere şirket personeline yönelik lisansüstü ve doktora programları gerçekleştirilecek. Öğrencilere staj ve mentörlük imkanları sağlanacak. Boytaş Ar-Ge Merkezi ve AGÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi , Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, özellikle Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında ortak faaliyetler ve projeler yürütülecek.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Boytaş´ın Türkiye´nin en önemli sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek bilimsel, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik gibi hemen hemen her alanda işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti?


Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ?Üniversite olarak en büyük hedefimiz dünya ile entegre, iş ve sanayi dünyası ve diğer eğitim kurumlarıyla , sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, toplumun hem somut ihtiyaçlarıyla hem de bilim dünyasının ihtiyaçlarıyla karşılayabilecek bir üniversite olmak? değerlendirmesinde bulundu?
Boytaş Mobilya A.Ş Genel Müdürü Şahin Nursçan da üniversite-sanayi işbirliğine yürekten gönül veren bir şirket olduklarını kaydetti.
Firma olarak bilgi ile tecrübeyi yoğurmayı başaran bir firma olduklarını anlatan Nursaçan, imzaladıkları protokol çerçevesinde hedeflerinin sadece akademik çerçevede değil, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için bilimi ve sanayiyi biraraya getirmek ve yüksek katma değer elde etmek olduğunu ifade etti.
Daha sonra imzaların atıldığı toplantıya, AGÜ´den Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları, Boytaş´tan ise üst düzey yöneticiler katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"