AĞUSTOS AYI DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI

AĞUSTOS AYI DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI

Ak Parti Danışma Meclis toplantısında konuşmacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferinin altını çizerek, CHP başta muhalefet ve paralel yapıya yüklendiler. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Paralel yapı”yı kastederek devleti ele ge

Ak Parti Ağustos Ayı  İl Danışma Meclisi Toplantısı Melikgazi Kültür Merkezi`nde yapıldı. Toplantıya; Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ile  İsmail Tamer, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Ak Parti Kadın Kolları Başkan Vekili Gülcan Cengiz, Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Hüseyin Okandan  ve çok sayıda  partililer iştirak etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, “10 Ağustos’da  ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olarak ‘Yeni Türkiye’ mimarı Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan’ı tüm gönüldeşleriyle beraber, Çankaya’ya uğurladık. Bir tarafta mutluluk bir tarafta ister istemez bir bürüklük. Çünkü koca reisten Büyük Ustadan Recep Tayyip Erdoğan’dan  bahsediyoruz. Vazgeçmenin kolay olmadığı uzun adam. Ama Elhamdülillah 27 Ağustos günkü kongrede hep beraber şahit olduğumuz gibi yeni Genel Başkanımız Sn. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu performansıyla hiçbir endişeye gerek olmadığını Büyük Ustanın Aşkının kavgasının, sevdasının, emanetinin elin ellerde olduğunu bir kez daha kanıtladı. Malum Büyük Usta emaneti önce Allah’a sonra Genel Başkanımıza ve tüm teşkilatımıza emanet etti ” diye konuştu.

Özden, konuşmasının sonunda  partililer tarafından yoğun alkışlanarak  ‘ İşte Başkan İşte Teşkilat’ sloganların atılması dikkat çekti.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Son 12 yıldır Ak Parti Hükümeti döneminde ciddi bir istikrar ortamı ve bunun getirdiği ekonomik düzelme vardı. Çözüm sürecindeki kararlı tutum sayesinde terörden yavaş yavaş kurtulmaya başladı. Tabi bütün bunların sonunda da Ak Parti Hükümetinin önlenemez bir yükselişi vardı. Herhalde birileri ‘bir anda önü kesilmeleri ‘diye düşündüler. Tabi şimdiye kadarki bildik yöntemleri denemediler. Bu sefer içeriden Devleti ele geçirmeyi hesap ettiler. Tabi bu hesabın yanında Rabbimin de bir hesabı vardı.  Çok şükür onların hesabı tutmadı. Ayakları dolaştı. Cumhurbaşkanımızın kararlı dik duruşu sayesinde hiç yokken var edilen  bu kriz ortamı atlatıldı. Hamd olsun her iki seçimde de başarıyla çıkmış olduk” dedi. Çelik konuşmasının devamında 30 Mart Yerel seçimlerde,  Kocasinan Belediye Başkanı seçildikten sonraki  5 ay dönemde yaptığı faaliyetlerden bahsetti.

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Türk tarihinde Ağustos Ayı önemli bir yer teşkil ettiğine dikkat çekerek, “ ilk tarih bundan 943 yıl önceki gerçekleşen 1071 Sultan Alpaslan’ın Anadolu’ya ayak basması ve Türkiye’yi bu dünya’yı Türk Vatan haline getirmesinin ilk hareketi olarak görülür.  Bundan 92 yıl önce dün idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir tarihtir. Türkiye demokratikleşme standardında ilerleyebilmesinin tarihlerinden biri de 14 Ağustos 2001 tarihidir. O gün Ak Parti Türk siyasi hayatına giren önemli bir siyasi parti olarak yerini almış ve kurulduğundan 13 ay sonra İktidar olarak başarı göstermiş, tek siyasi partidir. ”ifadesini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenindeki CHP’nin tepkisini de eleştirerek, “CHP yıllardır bunu yapıyor. Bunlar eski Türkiye’de kaldı. CHP de bu Türkiye’nin partisi. CHP Grup Başkanvekili, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan aldığı talimatla tetikçilik yaptı. Meclis Başkanına Anayasa ve iç tüzük kitapçığı atma hadsizliğini gösterdi” şeklinde konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, CHP’nin  5-6 Eylül`de yapılacak kurultayında `Sandalyeleri sabitleyin` tavsiyesinde bulunarak, “AK Parti gibi bir kongre yapamazlar ama uçuşan sandalyeler görmek istemiyoruz. Sandalyeleri sabitlesinler” dedi. Bakan Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Bütün seçimlerde bir ayrılık noktası aramaya dönük gayretler vardır. Bu ayrılığı oluşturamayanlar, başkalarının oluşturduğu fitneden medet ummaktadırlar. Muhalefeti daha farklı bir sorumluluğa davet ediyorum. Muhalefet titreyerek kendine dönmeli ve yeni şeyler ortaya koymalı



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı