AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

17-23 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret İl Müdürlüğünce ortaklaşa organize edilen Ahilik Haftası kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Heyet daha sonra Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i makamında ziyaret  etti.

Ahilik Haftası kutlamaları Atatürk anıtını önüne çelenk koyarak istiklal marşı okunmasıyla start aldı.

Heyet daha sonra Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti.  KESOB Başkanı Ahmet Övüç, burada yaptığı konuşmada yapılacak etkinlikler hakkında Vali Kamçı´ya bilgiler verdi. Övüç, Türkiye ilk esnaf müzesinin Kayseri´de olduğunu hatırlatarak ahilik kutlamalarının önümüzdeki yıllarda kapsamlı olacağını sözlerine ekledi.

Vali Süleyman Kamçı Ahilik Haftalarını kutladı. Kamçı; "Esnafımızın gününü kutluyoruz. Ahilik geleneği esnafımız arasında her zaman olması gereken bir gelenek. İnşallah herkes buna uyabilmeye uğraşıyordur. Bizim için esnaf önemlidir. Esnafımızın en iyi şekilde ayakta durabilmesi, işlerini yürütebilmesi lazım. Bu anlamda hükümetimizin, devletimizin yaptığı katkılar yönünde biz de esnafımızın işlerinde il düzeyinde yanındayız" diye konuştu.

Heyet daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Mustafa Çelik  Ahilik Haftası nedeniyle yapılan ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM) tarafından esnaflarla ilgili önemli bir araştırma yapıldığını belirtti. Araştırmanın ilk raporunun çıktığını ifade eden Başkan Çelik, bu araştırma doğrultusunda esnafların lehine elbirliği ile çalışabileceklerini belirtti.

Esnaflığa ve ahiliğe çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Esnaflıkta edindiğimiz bilgi, görgü ve tecrübeye sadece ticari hayatta değil tüm hayatımızda gerek duyuyoruz. Esnaflıkta aldığımız bilgileri belediyecilikte de uyguluyoruz. Bundan dolayı esnaflığın hayatımızda çok önemli bir yeri var? dedi. Başkan Çelik, Kültepe kazıları ve çıkarılan tabletlerden de bahsederek sosyal olarak genlerimize esnaflık kültürünün tarih boyunca yerleşmiş olduğunu kaydetti.

Esnaflıkla ilgili bundan sonra neler yapılması lazım geldiğinin konuşulması gerektiğini de ifade eden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ekonomi son 20 yılda iki kez kabuk değiştirdi. Birincisi toptancı ve ara toptancı kalktı. Ardından elektronik ticaret geldi. Biz kendimizi yeni formata göre ayarlamak zorundayız. Bu konuda esnafı bilinçlendirmek size ve bize düşüyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi bir araştırma yaptı. ?Kayseri´deki Sosyo-Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Hayat, Çarşılar ve Esnaflar´ adı altındaki araştırmamızın ilk raporu geldi. Bu rapor doğrultusunda üzerimize düşeni yapalım. Birlikte olalım ve esnafımızın ekonomisine katkı verecek ne varsa birlikte planlayıp yapalım.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyaretin ardından Ahilik Haftası münasebetiyle düzenlenen kutlamalara katıldı. Ahi Evran Müzesi önünde Vali Süleyman Kamçı´nın da katılımıyla yapılan törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, esnaflığın hiç bitmeyen bir okul olduğunu belirtti ve bu okulun iyi bir öğrencisi olarak öğrendiklerini hayatta uygulamaya devam edeceklerini kaydetti. Başkan Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin esnafa destekte Türkiye´nin en iyi belediyesi olduğunu da belirtti ve bu yöndeki desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Kayseri´de Ahilik Haftası kutlamaları açılış töreninde öğretmenler tarafından şet kuşatma gösterisi düzenlendi.

Etkinlikte, Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi´nde görevli öğretmenler "şet kuşanma" törenini sergiledi. Ahilikte, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsili şet kuşanma, vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Hafta kapsamında "Yılın Ahisi" seçilen 57 yıllık terzi Mustafa Barut´a kaftan giydirilerek plaket verildi.

Haber: Süleyman Erdoğan



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da