AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

?KUTLAMALAR AHİLİK GELENEĞİ´Nİ YAŞATACAKTIR ?

Geleneksel olarak her yıl 18 -24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ?Ahilik Haftası Kutlamaları´ başladı?  Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç´ün Atatürk Anıtı´na çelenk koyması ile start veren kutlamalar Şehir Tiyatrosu´nda gerçekleştirilen ?Şed Kuşanma´ töreni ile devam ederken organizasyon komitesi Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i makamında ziyaret ederek Ahilik Kültürü´nün önemine dikkat çektiler?

Her yıl 18 -24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ?Ahilik Haftası Kutlamaları´ başladı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu?

Kutlamalar daha sonra Şehir Tiyatrosu´nda devam etti?  Buradaki kutlamalara Vali Süleyman Kamçı, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ile ilimiz esnafları iştirak etti?

Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Kayseri´nin bir ticaret ve sanayi şehri olduğunun altını çizip, Ahilik geleneğinin iyi insanın meziyetlerine de katkısı olduğunu ifade ederek  "Günümüze kadar etkinlikleri devam ettiren ahilik anlayışı için ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin, kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olduğunu düşünüyoruz. Bu bakımdan ahiliğin bizim için önemi oldukça büyüktür. İlimizde 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları bu geleneğin hatırlanması ve yaşatılması için vesile olacaktır." değerlendirmesinde bulundu?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ?de Ahilik Haftası´nın esnaf ve sanatkara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Ahilik 13.yüzyılda kökleri, bir taraftan Orta Asya Türk kültürüne diğer taraftan İslam medeniyetine dayanan İç Anadolu merkezli kurulmuş daha sonra bütün Anadolu´ya yayılmıştır." ifadesini  kullandı?

Şehir Tiyatrosu´nda gerçekleştirilen kutlamalar ?Şed Kuşatma´ töreni  ve Yılın Ahisi´nin ödülünün  takdim edilmesi  ile noktalandı?

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve kutlama komitesi üyeleri Şehir Tiyatrosu´ndaki etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ettiler.  Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e Ahilik Haftası kokardı taktı ve çiçek takdim etti. Ahilik haftası etkinlikleri hakkında Başkan Çelik´e bilgi veren Övüç, Büyükşehir Belediyesi´nin esnafa verdiği destekler nedeniyle de teşekkür etti.

Esnaflığın içinden geldiğini belirterek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de, esnaflık tezgahında başta halkla ilişkiler olmak üzere pek çok sosyolojik konunun öğrenildiğini ve bu anlamda esnaflığın önemli olduğunu belirtti. Toplumu bir arada tutan unsurların başında ahilik kültürünün geldiğini ifade eden Başkan Çelik, Ahilik Haftası münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi´nin çıkardığı ?Şehir Kültür Sanat´ dergisinin son sayısında çarşılarımız, esnafımız ve ahilik konusunun işlendiğini kaydetti?

Klasik belediyecilik hizmetlerinin bir taraftan da şehri büyütmek ve şehrin ekonomisine destek olmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik sözlerini şöyle noktaladı: ?Sadece hafta sonu temelini attığımız iki önemli proje dahi şehrin ekonomisine çok önemli katkı sağlayacak. Beydeğirmeni Besi bölgesi 80 bin hayvanın besi ahırlarının yapılabileceği bir bölge. En az 4 bin kişi doğrudan iş bulacak. 4 bin kişi aileleriyle 20 bin kişilik bir ilçe demek. Felahiye´de yapacağımız toplu ahır da Türkiye´ye örnek olacak ve Felahiye´yi kalkındıracak bir proje. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımların yanı sıra şehri kalkındıracak her projeyi destekliyoruz. Yapılabilir her projenin içinde varız. Esnaflarımız için yapılan siteler de bu hizmetler arasında. Kaynak üreten, vergi veren, Kayseri için istihdam sağlayan herkesin yanında olmaya gayret edeceğiz. Önemli olan Kayserimizin en önemli özelliklerinden birisi olan uyum kültürümüzün ve birlik beraberliğimizin bozulmamasın ?

Çıraklık Eğitim Merkezi´nde gerçekleştirilen  ?Ahilik Pilavı´ ikramı ile ilk gün kutlamaları noktalanırken hafta boyunca türlü etkinliklerle Ahilik Kültürü´nün önemi vurgulanacak?

HABER: C.USTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"