AHİLİK YEMİNİ EDİLİP, ŞED KUŞATILDI

AHİLİK YEMİNİ EDİLİP, ŞED KUŞATILDI

Ahilik yemini edilip, şed kuşatıldı... Sevgili izleyiciler; Geleneksel olarak her yıl tekraralanan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.... Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin önderliğinde tertiplenen kutlamalara Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ta

Ahiliğin yüksek ahlak gerktirdiğinin altını çizerek  “Komşusu siftah yapmadığı için dükkanına gelen müşteriyi, o komşuya göndermek, büyük bir erdemdir. İşte Ahilik böyle büyük bir meziyeti de gerektirir” değerlendirmesinde bulundu....

Bir hafta süreyle devam edecek olan Ahilik Haftası kutlamaları Atatürk anıtına çelenk sunulması ile  başladı.

Çelenk sunumunun ardından Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Birliği üyelerinden  oluşan tertip komitesi Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, günün anısına Vali Düzgün’e bir Ahi Evran Heykeli Hediye etti.

Vali Orhan Düzgün’de Ahiliğin Türk toplumları için önemli bir değer olduğunu belirterek,”Ticaretin ötesinde ahlaki değerleriyle, güzel prensipleriyle toplum içerisindeki ilişkileri tanzim etmesiyle adını yaşatıyor. Bugün Ahi Evran`ın ismini parkalarda, caddelerde yaşatıyoruz. Ama çok daha önemlisi onun koymuş olduğu prensipleri iş hayatında gençlerimizin gönlünde yaşatmak. O prensipleri uygun bir şekilde hem iş hayatını hem de günlük yaşantıyı tanzim etmek çok daha önemli. Bize 13. yüzyıldan kalan mirası bundan sonrada yaşatmak gerekiyor” diye konuştu.

Ahilik Haftası tertip komitesinin kutlamalar kapsamındaki ikinci durağı ise Büyükşehir Belediyesi  oldu... 

Başkan Özhaseki  konuklarını ağırlarken böylesine anlamlı bir günde kendilerinin hatırlanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek;  Esnaflığın  tek bir sözcükten ibaret olmadığını,  derinlemesine çok önemli bir kültür olduğunu vurguladı. Özhaseki dardın iki esnafın arasını bulup barıştırmak bile  önemli bir  bir esnaflık kültürüdür. Fiyatta arayı bulursun, iki adamın arasını bulursun. Arayı bulmak önemli bir şeydir. Nizahı sevmez Kayseri. Ağlamayı da sevmez Kayserili. Siftah edemese bile `Elhamdülillah Şükür` der. Ayrı bir kültürdür bu Allah bu kültürü elimizden almasın” dedi.

Ziyaretlerin ardından etkinliklerin asıl durağı olan Ahi Evran Zaviyesi’ne giden tertip komitesi, burada önemli bir konuğu ağırladı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kutlamalara katılmak üzere ilimize geldi... Ahi Evran Zaviyesi’nde gerçekleşen kutlamalara, Enerji Bakanı Yıldız`ın yanı sıra  Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kaşkanı Mustafa Alan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, çok sayıda davetli davetliler katıldı.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”