AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ NEVZAT ÖZER,

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ NEVZAT ÖZER,

"KIRIK NOTUN TELAFİSİ VAR ANCAK KIRIK KALBİN TELAFİSİ ZOR"

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Psikolojik Danışman Nevzat Özer, karne alacak çocuklara ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

Okulların yarı yıl tatiline girecek ve yarın karnelerin dağıtılacak olması dolayısıyla öğrenci ve ailelere önemli bilgiler veren Özer, karnenin aile ve çocuk arasında bir hesaplaşma olmaması gerektiğini vurguladı. Özer; "Karne bir anlamda öğrenci ve aile açısından bir hasat zamanıdır. Aynı zamanda karne hem ailenin hem de çocuğun başarı ve başarısızlığına dair bir ipucudur. Karne aile ve çocuk arasında bir hesaplaşma olmamalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya her fırsatta akademik başarının göklere çıkarılmasını eleştirir. ´Akademik başarı sadece bir araç. Önceliklerimiz güvenli ve sağlam karakterli çocukların yetiştirilmesidir´ der. Bir çocuk için en değerli hazine, annesinin babasının onu sevdiğini ve ona değer verdiğini bilmesidir. Onları bu hazineden mahrum bırakacak suçlama ve cezalardan kaçınalım" ifadelerini kullandı.

Karnenin sadece öğrencinin değil öğretmen ve ailenin de başarısını ortaya çıkaran bir araç olduğunun altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Psikolojik Danışman Nevzat Özer, "Karne, öğretmenlerin bir öğretim yılı boyunca verdikleri eğitim-öğretim ve yaptıkları ölçme-değerlendirme çalışmalarının en genel sonuçlarını içermektedir. Performansının değerlendiriliyor olması doğal olarak öğrenciyi heyecanlandırır. Karne sadece öğrencinin değil öğretmenin ve ailenin başarısını da ortaya çıkaran bir araçtır. Çeşitli bilimsel araştırmalara göre normal çocuklarda okul başarısızlığının iki önde gelen sebebinin yetersiz öğretim yöntemi ve uygun olmayan aile ortamı olduğu ortaya çıkmıştır. Karne, bir hesaplaşma süreci değil başarı ve başarısızlığı irdeleme ,ortaya çıkarma ve bundan ders alma süreci olmalıdır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor