AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ÖZER,

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ÖZER,

?KAYSERİ BOŞANMADA 10. SIRADA YER ALDI?

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, TUİK 2017 Evlenme ve Boşanma İstatistiklerine göre, Kayseri´nin boşanma oranlarında 10. sırada yer aldığını açıkladı?

TUİK 2017 Evlenme ve Boşanma verilerini değerlendiren Özer, bir önceki yıla göre evlenme oranlarının yüzde 3.6 azaldığını, boşanma oranlarının ise yüzde 2.4 oranında arttığını belirtti. Erkeklerde boşanma oranlarının yüzde 20 olduğunu kaydeden Özer, "Erkeklerde daha çok 30-34 yaş aralığında boşanma vakasını görüyoruz. Kadınlarda boşanma oranları ise yüzde 21 ve yaş aralığı da 25-29 arasında değişiyor" değerlendirmesinde  bulundu?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti kapsamında, Kayseri´de başvuru yapan 80 aileden 33´ünün boşanmaktan vazgeçtiğini dile getiren Özer, sözlerini şöyle tamamladı:  "2017 yılı sonu itibariyle 80 ailemiz başvuruda bulundu. Bu ailelerimizden yalnızca 9´u boşandı ve 33 aile ise boşanmaktan vazgeçti. Ki boşanmaktan vazgeçen aile sayısı bir bile olsa, biz bunun önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Ailelerimiz bu ücretsiz hizmetimizden Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya´nın da her fırsatta dile getirdiği gibi, Bakanlığımızın Alo 183 hattı ile ya da İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Hizmet Merkezlerimize bizzat gelerek faydalanabilir. Aile ve boşanma süreci danışmanlığı yaptığımız 3 sosyal hizmet merkezimizde alanında uzman sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyolog arkadaşlarımız bu hizmetleri veriyor."



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ