AİLE HEKİMLİĞİ TARİH Mİ OLUYOR?

AİLE HEKİMLİĞİ TARİH Mİ OLUYOR?

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Recep Sağlam dernek adına Tabipler Odasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile yeni kanunda yer alan düzenlemeleri eleştirilerek Aile Hekimliğinden vaz mı geçiliyor diye sordu

Sağlam Uygulamanın başladığı 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen başarılı çalışmalara dikkat çekerek  kamuoyundan  destek istedi.

 

Kayseri Aile Hekimleri Derneği  Başkan ve üyeleri  düzenledikleri basın toplantısı ile  aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmelerinin yanlış olduğunu savunarak böyle bir uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirtip , kamuoyuna destek çağrısında bulundular.

 Kayseri Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan DR. Recep SAĞLAM Aile hekimleri ve sağlığı çalışanlarının 2008 yılı Aralık ayından bu yana başarılı çalışmalar yürüttü. Hekim başına 3600 hastaya hizmet veriyorlar. İlimizde 69 aile sağlık merkezi var. Merkezlerimizde 350 kişiyle verilen hizmet 361 kişiye yükseltilerek  bebek  ve anne ölümlerinde oranın düştüğünü ve ayrıca aşılama oranlarının Avrupa seviyesinde hatta daha iyi noktalara geldi” dedi.

 

DR. SAĞLAM  Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlardan görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir.” Diye konuştu. Bu kanunla beraber aile hekimleri, yerel idarecilerin keyfine göre mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmaya zorlanacak, nöbet çıkışında ve ara vermeksizin, ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edecektir. Bu sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak,  kaliteli ve sağlıklı bir hizmet veremeyecek, hata oranları artacaktır. Bütün emekler hızla yok olacak ve Sağlık Bakanlığımızın haklı olarak ve övünerek söylediği bu sevindirici tablo ortadan kalkacaktır. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak aile hekimliği uygulamasının temel yapısına aykırı olarak uygulamayı yok etmeye yönelik bu düzenlemeye karşı olduğumuzu belirtiyoruz” diyerek ifade etti.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı