AİLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇOCUĞU, EĞİTİME KAVUŞTURUYORUZ

AİLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇOCUĞU, EĞİTİME KAVUŞTURUYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şerife Bacı Anaokulu’nda “Her Sınıfın Bir Yetimi Var ve Bu Benim Kitabım” proje tanıtım programı düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Okulla ail

Şerife Bacı Anaokulu’nda , İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Her Sınıfın Bir Yetimi Var ve Bu Benim Kitabım” proje tanıtım programı düzenlendi. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İHH Temsilcisi Hatice Kurt, Şerife Bacı Anaokulu Müdürü Fatma Halkavuk, okulun öğretmenleri veliler ve davetliler iştirak etti.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan Şerife Bacı Anaokulu Müdürü Fatma Halkavuk, “ Önceki yıl Milli Eğitim Müdürümüzün destekleri ile yapmış olduğumuz ‘Bu benim kitabım’ projesine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl başlayan ve bizi çok derinden etkileyen İHH ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün imzaladığı protokol ile hayata geçen ‘Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var’ Projesi’ne bizimde çorbada bir tuzumuz olsun diyerek öğretmenlerimiz ve sınıflarımız adına sonuna kadar desteğimizi vermek istiyoruz. ‘Bu ‘Benim Kitabım’ projesinin en önemli tarafı okul öncesi dönemde kitap okumanın önemini artırmak, kitap sevgisini kazandırmak ve sosyal, duygusal gelişimlerini desteklemektir” ifadelerini kullandı.

 

İHH Temsilcisi Hatice Kurt da, toplumun ilk yapı taşı çocuklar olduğunu vurgulayarak, “ 0-6 yaş bir çocuğa karakter gelişiminde çok önemli bir yaş dönemidir. Bu dönemde çocuk ilk önce Allah’ın ilk emri olan okumayı yerine getirecek ve Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Kampanyası ile sosyal olarak üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirecek diye düşünüyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok projeyi başlattıklarının altını çizerek, “Bunların en başında da okuma projemiz geliyor. Geçen sene Kayseri Okuyor Kampanyası’nı başlattık. Bu kampanya dahilinde ilkokullarımız, ortaokullarımız ve bütün liselerimize okuma saati uygulaması gerçekleştiriyoruz” dedi.

Çandıroğlu, “‘Bu Benim Kitabım’ Projesi ile okuma alışkanlığının çocuk yaşta başlamasını öngördük. Çok ciddi veriler ve çok ciddi yansımalar elde ettik. Sadece okuma projesi olarak görmek yanlış olur. Okulla aile işbirliği içerisinde çocuğu eğitime kavuşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşamların ardından  ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ Projesi kapsamında her bir  sınıfa, bir tane kumbara verildi. Ardından Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve beraberindekiler, ‘akıl oyunlar’ı sınıfının açtı.  Akıl oyunları sınıfında çocuklarla muhabbet eden Çandıroğlu, velilerin takdirini kazandı. Program  anaokulunun sınıfları gezilmesinden sonra noktalandı.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”