AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SÜLEYMAN KARADELİ

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SÜLEYMAN KARADELİ

Develi ilçesinde koruyucu aile sisteminin anlatıldığı toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, “Devlet her imkanı sağlar ama anne şefkatini sağlayamaz” dedi.

Koruyucu ailelik sisteminin tanıtılması amacıyla düzenlenen programa Kaymakam Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Recep Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütgm Erdoğan Mutlu, İl Müdür yardımcısı Naim Dural, Develi İlçe Protokol üyeleri, İlçe Müftülüğü Kur’an Kursları kursiyerleri, Halk eğitim merkezi Kursiyerleri katıldı.
 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli konuşmasında, “Gönüllüler için koruyucu aile konusu manevi sorumluluğu ağır basan çok önemli bir konudur. Çocuklarımız istenmeyen nedenlerden dolayı her ne sebeple olursa olsun doğduğu aileden kopmak durumunda kalabiliyor.
 Aslında bir çocuk en iyi şekilde kendi ailesi yanında büyür ama bir sebeple aileden kopmuşsa ya da kopmak zorunda kalmışsa, bu durumda olan çocuklara devletimiz sahip çıkıyor. Devletimiz yıllarca bu çocukları eğitti, yetiştirdi, topluma kazandırdı büyüttü iş de verdi ama mutlu edemedik. Çünkü çocuğun yuvasında ailede, sokakta alması gerekenleri alamadı. Devletimiz güçlü ancak ana şefkatini veremiyoruz. Bu nedenlerden dolayı Koruyucu aile çok değerli bir hizmettir. İnancımızda ve kültürümüzde vardır
Kurumumuza yapılan başvurularda Öncelikle devlet ailesi içerisinde çocuğuna sahip çıkması için gereken desteği vermeyi amaçlıyor daha sonra evlat edinme yolu, çocuk evleri ya da devlet yurtlarında yetiştirme yolları denenmektedir” dedi.
 Karadeli, “Her çocuk bir dünyadır. Sokaktaki bir çocuk yetiştirilip topluma kazandırıldığında, iyi bir insan olduğunda hepimiz mutlu oluruz, aksi durum olduğunda da hepimiz üzülürüz. Kayseri bu konuda duyarlılığını göstererek Koruyucu aile olma başvurusunda nüfusa oranla ülkemizde birinci sırada yerini almaktadır. Bu nedenle duyarlılık gösteren tüm Kayserili hemşerilerimize buradan teşekkür ediyorum. Develi İlçemizde de koruyucu aile uygulamasını başlatmak istiyoruz” dedi.

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”