AK KURMAYLAR

AK KURMAYLAR

KAYACAN´DAN BRİFİNG ALDI?

AK Parti heyeti, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan´dan Tarımın Kayseri´deki yeri ve önemi hakkında brifing aldı.
Hafta sonu Kayseri´deki il müdürleri ile yapılan istişare toplantısının ardından, tüm il müdürlerinden Kayseri için yapılması gereken projeler ve çalışmalar hakkında brifing alma kakarı alan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ilk toplantısını, Tarım İl Müdürlüğü´nde gerçekleştirdi. Tarım İl Müdürlüğü´ndeki toplantıya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis Atçı ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Cengiz Hakan Aslan, Fatih Hasyüncü, Mehmet Berk, Süleyman Karaköse, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, İlçe tarım müdürleri ile tarım il müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Milletvekillerine, Tarımın Kayseri´deki yeri ve önemi hakkında brifing veren, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, Kurban Bayramındakilerle bitlikte Kayseri´de 130 bin büyükbaş hayvan kesildiğine dikkat çekerek, " Bu Kayseri için önemli bir sayı. Belki Kayseri´de bu derecede kesim yapıldığı bilinmiyor ama, Kayseri kesim konusunda önemli bir yerde. Diğer bir konuda, Kayserimizde koyun etinin organik olarak daha sağlıklı olduğunun anlatılması gerekiyor. Kayseri olarak koyun eti tüketimi konusunda gerideyiz. Koyun eti koktuğu düşüncesi ile fazla tüketilmiyor. Manda yetiştiriciliği konusunda da Afyon bu konuda önemli bir yerde ama, bizde 3. sırada yer alıyoruz. Bu konuda da teşviklerin artırılması ve manda yetiştiriciliğinde ilk sıralarda yerimizi almamızın önemli olacağını düşünüyorum. Diğer bir konuda yumurta tavukçuluğu, bu konusunda da önde gelen bir kaç il arasındayız. Kayseri yıllık 409.135.250 adet yumurta üretiyor. Geçen yıl kuş gribi nedeniyle çok sayıda tavuk itlafı yapılmasına rağmen bu sayıya ulaşmamızda önemli bir konu diye düşünüyorum. Kayseri olarak tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir yerdeyiz ama, desteklenme konusunda bir gerideyiz. Siz milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu Üyesi ve AK parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, AK parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan´ın anlattıklarını tek tek not alarak, bu konuları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,e ileteceklerini vurguladılar?
Toplantı sonrası, Tarım İl Müdürlüğü tarafından misafirlere, kabak çekirdeği, bal, kaymak ve gilaburu suyu ikram edildi. Tarım İl Müdürü Kayacan´da, Kayseri adı kullanılarak pastırma, sucuk ve mantı nasıl tanıtılıyorsa, bu ürünlerin de tanıtılması konusunda gerekli gayretlerin gösterilmesi talebinde bulundu.a



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı