AK PARTİ 5. YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU

AK PARTİ 5. YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU

ÖZHASEKİ ? YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK?

Ak Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun da iştiraki ile start aldı? ATO Congresium´da düzenlenen 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu´nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?Yerel Yönetimler´ de iki şeye çok dikkat ettik. Birincisi; hizmet belediyeciliği yaptık. Kimseyi ırkından, mezhebinden, partisinden dolayı asla ayırmadık. Herkese hizmet ettik, mazeret üretmedik, çalıştık, didindik, uğraştık. Hep fakirin sofrasında, garibin yanında, mazlumların gönlünde olduk. Çünkü; kimsesizlerin kimsesi olmak bizim için adeta bir ibadet hükmündeydi. İkincisi; iyilere dost kötülere düşman olduk. Hep vatandaşın gönlüne talip olduk, hizmet ettiğimiz adamları sevdik? değerlendirmesinde bulundu?.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, 13-14 Nisan 2016 tarihinde Ankara´da gerçekleştirilecek olan Yerel Yönetimler Sempozyumu Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun da iştirak ettiği ile başladı.
Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki AK Parti olarak yerel yönetimlerde başarısızlığa tahammülleri olmadığını, her dönem hizmet çıtasını daha da yüksekte tutmaya çalıştıklarını bildirdi.Özhaseki, hedeflerinin, yaşanabilir şehirler kadar güzel ve estetik şehirler meydana getirmek olduğunu belirterek, "Öyle şehirlerimiz olmalı ki şairler ilham alsın, ressamlara esin kaynağı olsun, mimarlara şehir planlayıcılarına örnek olsun." dedi.
Belediye hizmetlerinde Türkiye´ye örnek teşkil edecek çalışmalarda bulunduklarını anlatan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımızın İstanbul´da, Anadolu´da bizlerin ortaya koyduğu samimi gayret ve başarı, bizleri merkez iktidara taşıdı. Yerel yönetimlerde iki şeye çok dikkat ettik; bir hizmet belediyeciliği yaptık. Kimseyi ırkından mezhebinden, partisinden dolayı asla ayırmadık, herkese hizmet ettik. Mazeret üretmedik. Hep fakir sofrasında, garibanın yanında, mazlumun yanında olduk, dualarını aldık." ifadesini kullandı.
AK Parti iktidarı öncesinde birçok şehirde su ve çevre temizliği gibi sorunların yaşandığını, bu sorunların kendi partilerinin yönetime gelmesiyle giderildiğini anlatan Özhaseki, "Hala aynı durumda olan belediyelerin olduğunu biliyoruz. Güzelim koca koca büyükşehirler, köy gibi hizmete muhtaç. Hele hele bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi görüntü veren belediyelere ne demeli? Devletten bütçeyi alıyor, hizmet etmek yerine teröristlere destek verip çukurlar kazıyorlar. İmkanları halkın değil bölücü eşkıyanın emrine veriyorlar. İnsanımıza hizmeti hiç düşünmüyorlar." diye konuştu.
Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki´nin ardından uzun bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini tamamladıktan sonra Bu yıl ?Gençlik ve Belediye´ temalı konusunda gerçekleşecek sempozyum´da Yerel Yönetimler ?Gençlik ve Belediye´ Yarışmasında dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi.
Sempozyumun İkinci gün de ise;belediye başkanlarının ve uzman konukların konuşmacı olarak yer alacağı 3 ayrı oturum şeklinde sempozyum devam edecek.
HABER: C.ÜSTEN


Davutoğlu: "Sizler, İmar Belediye... paylaşan: haberler



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı