AK PARTİ, AKYAZ´A UMUT OLDU

AK PARTİ, AKYAZ´A UMUT OLDU

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile, bir engelliye akülü araç hediye etti.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile, bir engelliye akülü araç hediye etti.

AK Parti İl Başkanlığı, il kadın kolları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, doğuştan engelli olduğu belirlenen, Osman Akyaz´a kendi imkanları ile aldıkları akü araç hediye etti. AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Osman Akyaz´ın evine giderek aracını teslim ettiler.
Araç teslimi sonrası konuşan AK parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Birleşmiş Milletler 3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü olarak kabul etmiş. Ondan sonrada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak tüm Dünya´da kutlanmaya başlanmış. Ancak şunu ifade temek isterim ki, sadece bir güne engelliler günü olarak sığdırmak yanlış olur. 365 günü engelliler günü olması ve zihinlerin tamamen yıkılması lazım. Çünkü insanlar bu gün engelsizdir ama, yarın bir kaza sonucunda engelli olabileceğinin hep bilincinde olması lazım.
2000 yılı öncesinde, engellilere yönelik bir kanun yoktu. 2005 yılında hükümetimiz tarafından çıkarılan engelliler kanunu ile, onların günlük hayattaki yaşamlarının kolaylaştırılması sağlandı. Engelli kardeşlerimizn istihdamı ile ilgili önemli çalışmalarımızda var. 2002 yılı öncesinde 5 bin engelli kardeşimiz devlet dairelerinde istihdam ediyordu, bu gün bu rakam 40 binin üzerine çıktı. Aynı zamanda ülkemizde 618 bin 153 kişiye engelli maşı veriyoruz. Yine 89 bin kişi engelli yakınına da maş veriyoruz. Dolayısı ile engellilik her kesin başına gelebilecek bir olay düşünülerek, engellilerin hep yanında olunması gerekir. Osman beye gelince, seçim çalışmalarımız zamanında akülü araç temin edebilirmisiniz? demişti. Bizde onun bu istediğine bugün cevap verdik. 3 Aralık Engelliler Günü´nde onu sevindirdik.
" dedi.
İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar da, "Zihinlerdeki, kalplerdeki ve fikirlerdeki engellerin ortadan kaldırılması ile engelliler gününü özel olarak kutlamak zorunda kalmayacağız inşallah" şeklinde konuştu.
Eşi de kendi gibi doğuştan engelli olan Akyaz ise, aracı teslim alırken duygularını şu sözlerle ifade etti.
"Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Çok sevindim. Doğuştan engelliyim. Evimizde bir tane engelli aracı vardı ama, eşimde engelli olduğu için, o araca bindiği zaman ben evde kalmak zorunda oluyordum. Şimdi ikimizin de var. Allah herkesten razı olsun"

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı