AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ PETEK:

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ PETEK:

"28 ŞUBAT MÜSLÜMANLARA YAPILAN BİR DARBEDİR" ...

Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek Tüketiciler Birliği Genel Merkezi´nin davetlisi olarak geldiği ilimizde ´28 Şubat´ta Direniş 15 Temmuz´da Diriliş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi´ başlıklı bir konferans gerçekleştirdi? Petek sunumunda ?28 Şubat bir darbedir. Müslümanların hedef gösterildiği bir darbedir? değerlendirmesinde bulundu? Petek ayrıca ?15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan tutuklamalarda haksızlık olduğuna dair şikayetlerin artması üzerine OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu. Böylelikle yapılan incelemelerde çok daha adaletli davranıldı? ifadesini kullandı?
Tüketiciler Birliği Genel Merkezince tertiplenen ve Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen ´28 Şubat´ta Direniş 15 Temmuz´da Diriliş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi´ başlıklı bir konferansa konuşmacı olarak iştirak eden Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek sözlerine 28 Şubat ve 15 Temmuz darbelerinin kıyaslanmasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak başladı ve ?15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan tutuklamalarda haksızlık olduğuna dair şikayetlerin artması üzerine, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu. Böylelikle 15 Temmuz sonrası yapılan incelemelerde daha adaletli davranıldığı? değerlendirmesinde bulundu?
Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Petek sözlerinin devamında ?FETÖ´ ile mücadelede ortaya çıktığı iddia edilen mağduriyetlerin giderilmesi için sağır olmuş bir iktidar bulunmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu? ?Bu konuda artmaya başlayınca Başbakanımız bizi topladı ve buna çare bulmak için Kanun Hükmünde Kararname ile Başbakanlık OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonun kurulmasını sağladı. Şimdi onun atamaları yapılacak. Gerçekten mağdur olduğunu düşünenler önce oraya başvuracak, kendileri ile ilgili inceleme yapılacak, eğer düzenleme yapılamaz ise de yargıya başvurabilecek. Böylelikle bu konuda da yargı yolu açılmış oldu. ´Sizin 28 Şubatçılardan ne farkınız var?´ diye soranlara da en büyük cevabımız budur?
Konuşmasında 28 Şubat´ın darbe olmadığını iddia edenlerde cevap veren Petek, "28 Şubat bir darbedir. Müslümanların hedef gösterildiği bir darbedir. Geçmişteki darbelerden etkilenen darbeciler gidip bir yerde kadro almak yerine Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Batı Çalışma Grubu´nu kurdu. Bu, esasen bir cunta oluşumu.? Dedi ve ekledi ? Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı bunun içinde mi içinde değil mi bu araştırılıyor. Ben kayıtları izledim, Karadayı, böyle bir emir vermediğini söylüyor. Ama ortada bir vakıa var bu grup kurulmuş, Bakanlıklara, YÖK´e, okullara her yere talimat veriyor. İstedikleri kadar bu darbe değil, biz Başbakanın talimatlarını uyguladık diyorlar. İsmail Hakkı Karadayı darbe yapmadık diyor ama Bodrum´da Mesut Yılmaz´a, ?Sana altın tepside iktidar sunduk´ diyor. Kendisine şunu da sordum, ?Sayın İsmail Hakkı Karadayı bu ülkede insanların kılık kıyafetine, kutsalına müdahale kabul edilir. Hele hele başörtüye el uzatılmasını namusuna müdahale kabul eder. Sizin Genelkurmay Başkanlığı döneminizde üniversite öğrencilerine başörtüsünden dolayı zulmettiniz. Vicdanınız bunu kabul ediyor mu?´ O da kravatını gevşetti, susma hakkını kullanacağını ifade etti"
15 Temmuz darbe sürecinden sonra hükümetin daha adaletli davrandığının altını kalın çizgilerle çizen Petek, AK Parti hükümeti döneminde, temel hak ve hürriyetlerin genişletildiğini kaydederek geçmişte yaşatılan insan hakları ihlallerinden örnekler verip ?Allah o kadar büyük ki, daha dünyada iken onlarla hesaplaşmayı bize nasip etti. Şimdi biz Türkiye´de hak ve hürriyetleri genişlettik, insanların ayrım olmadan temel hak ve hürriyetlerini koruyabilecekleri bir Türkiye oluşturduk" şeklinde konuştu?
Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Petek sözlerinin sonunda 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumda halkın oyuna sunulacak olan ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi´ hakkında da katılımcılara bilgiler vererek etkinliği noktaladı?

HABER :  C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı