AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARD. ÖZHASEKİ:

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARD. ÖZHASEKİ:

?KÜRTLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANI PKK DIR?

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, yerel yönetimler yasasında gelinen son noktayı kamuoyu ile paylaştı. Özhaseki açıklamasında ?En büyük Kürt düşmanı hareket hangisidir?´ diye sorsalar hiç düşünmeden PKK´dır derim. PKK Kürtleri öldürüyor. Kürtlerin evlerini yıkıyor ve şehirlerini yaşanmaz hale getiriyor. Öz vatanlarında sürgüne mahkûm ediyor. Kürtleri; bin yıllık kardeşlik bağlarından kopartıyor, aile ilişkilerini zayıflatıyor, maneviyat bağlarını yok ediyor ve sekülerleştiriyor? ifadesini kullandı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki yerel yönetimler yasasında gelinen son noktayı kamuoyu ile paylaştı. Özhaseki ?AK Parti her alanda olduğu gibi yerel yönetimler konusunda da reformist adımlar atmıştır. Belediye yasasında değişikliğe gidilerek, il sınırları büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırları haline getirilmiştir. Birçok belde mahalleye dönüştü. Büyükşehir ve ilçeler arasında görev ve yetki paylaşımları yeniden tanımlandı. Yeni süreçte belediye hizmetlerinin pratiğinde karşılaşılan durumlarla ilgili birtakım revizyonlara ihtiyaç var. Aynı zamanda yıllardır ifade edegeldiğimiz yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ile ilgili çıtayı bir basamak daha yükseltmemiz gerekmektedir. Bu sebeple yerel yönetim hizmetlerinde verimliliğin daha da artırılması için konuyu bir kez daha bütün boyutlarıyla masaya yatırmamız gerekiyordu. Mali yapı ve gelirlerde birtakım düzenlemeler, imar ve planlama yetkileri ve ilgili bakanlıklarla irtibatlar, belediyelerin görev yetki ve sorumluluk alanları, teşkilat ve personel yapısı gibi konular tek tek değerlendirildi. Bu çalışmalarla ilgili muhalefetin de görüşlerini isteyeceğiz. Şimdi yaptığımız budur? ifadesini kullandı?
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki sözlerinin devamında Kürt Halkı´nın en büyük düşmanın Pkk olduğunu vurgulayarak ? Bana, ?En büyük Kürt düşmanı hareket hangisidir?´ diye sorsalar hiç düşünmeden PKK´dır derim. PKK Kürtleri öldürüyor. Kürtlerin evlerini yıkıyor ve şehirlerini yaşanmaz hale getiriyor. Öz vatanlarında sürgüne mahkûm ediyor. Kürtleri; bin yıllık kardeşlik bağlarından kopartıyor, aile ilişkilerini zayıflatıyor, maneviyat bağlarını yok ediyor ve sekülerleştiriliyor. PKK, kodları dış güçler tarafından yazılan, Kürtleri modernleştirme projesinin adıdır. Aynı ayrışmayı Türklük adına yapan bir hareket olsa onun için de, ?Türklerin en büyük düşmanı´ tanımlamasını yapardım. Ortadoğu´da kardeşlik bağlarını koparmak için birlikte yaşamanın en büyük tutkalı olan ümmet olma bilincinin yok edilmek istenmesi global emperyalizmin en temel programlarından biridir? diye konuştu?
HABER MERKEZİ?.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı