AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ:

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ:

?3-5 KÖTÜ NİYETLİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANI İÇİN YEREML YÖNETİMLERİN YETKİSİNİ DARALTMAYIZ SU TERSİNE AKITILMAZ"


Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Parti binasında bir basın toplantısı tertipleyerek son aşamasına gelen yerel yönetimler yasa tasarısı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Özhaseki bazı haber ajanslarında kendi ağzından yapılan ve ?Hendek kazdıran belediyelere kayyum atanacak? başlıklı haberleri de yalanlayarak "Belediyeleri mali ve idari açıdan güçlendirirken, birkaç kötü niyetli için belediyeleri, dolaysıyla halk cezalandıramaz. 3- 5 kötü niyetli için belediyelere kayyum atanmaz" ifadesini kullandı?
Ak Parti Kayseri il binasında basın toplantısı gerçekleştiren Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, son aşamasına gelen Yerel Yönetimler Yasası tasarısıyla ilgili çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi? Basın toplantısında AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´de hazır bulundu?
Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki sözlerine seçim sonrası gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı ve ?Hepinizin bildiği 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 2 aylık bir süre geçti. Bizler Ankara´da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hükümetin seçim öncesinde verdiği epeyce vaatler vardı. İlk 100 gün içerisinde kanun gerektirmeyen Bakanlar kurulu kararları ile olan çalışmalar devam ediyor. İşte asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması. Kayseri milletvekilleri olarak kendi aramızda istişareler yapıyoruz. 7 milletvekilimizin biraraya gelmesi, İl Başkanımızla birlikte istişare yaparak tüm konuları değerlendiriyoruz. Bizim amacımız Kayseri´ye hizmet. Biz bunları hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da Kayseri ile ilgili projeleri takip ediyoruz? diye konuştu.
Sözlerinin devamında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarına değinen Özhaseki, Belediyelerin mali açıdan güçlendirilmesi için komisyona 20 ayrı teklif geldiğini belirtip, büyükşehirlere yeni bağlanan ilçe belediyelerin mali gücünü de artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Belediyelerde teröre yardım ve yataklık etmek, hendek kazmak gibi yeni suç tipi oluştuğunu dile getiren Özhaseki 3-5 kötü niyetli kişi için belediyelere kayyum atanamayacağını bazı yayın kuruluşlarında bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansımadığının altını çizerek şunları kaydetti? "Medyada belediyelerin iş makinalarının valiliklerin emrine verileceği, belediyelere kayyum atanacağı gibi konular yazılıyor. Böyle bir algıyı doğru bulmuyorum, söz konusu da değil. Sayıları bir elin parmakları kadar az olan bu kötü niyetli kişilere bakılarak, yasa yapılmaz. Su tersine akıtılmaz. Amacımız özgürlükçü, çağdaş bir belediye yasasıdır. Elbette teröre bulaşan, onlara destek verenlere karşı tedbirler alınacak. Belediyeler kanunun 57. maddesinde görevini kötüye kullananlar hakkında ne yapılacağı yazıyor. 3-5 kişi için iş makinalarının valiliklere bağlanması veya belediyelere kayyum atanması doğru olmaz. Kötü niyetli davranan belediyeleri zaten İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay denetliyor. Çağdaş normlarda yasa yapacağız. Ama şunu da herkes iyi bilsin, devlet özyönetim ilan edenlere müsaade etmez. Teröre yardım edenlere devlet razı olmaz ve göz yummaz. Bir gemi düşünün içinde hepimiz varız, birileri açık denizde geminin dibini oyup, batırmaya çalışıyor. Bu adamların özgürlüğü var, gemiyi batırsın diyemeyiz."
Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ?Paralel Yapı´ operasyonları ile ilgili soruya ise ?Bu konuda yetkili arkadaşların ben üstüne düşenleri yaptığını düşünüyorum ama kanun dışında bir şeyin yapılmasını kimse arzu etmez. Buna kimse hoş bakmaz. Ben Kayseri Valimiz olsun, İl Emniyet Müdürümüz olsun üzerine düşen hassasiyetin gereğini yaptıklarını düşünüyorum? değerlendirmesinde bulundu?
HABER : C.USTEN / E.KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı