AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. ÖZHASEKİ :

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. ÖZHASEKİ :

?BU SEÇİM DİĞERLERİNİN ANASI NİTELİĞİNDE?

   Büyükşehir Belediyesince Karayollar Kavşağı´nda inşa edilen ve önceki gün gerçekleştirilen törenle trafiğe açılan Köprülü Kavşak´ın açılış törenine iştirak eden Ak Parti Genel Başkan Yarımcısı Mehmet Özhaseki tören alanını dolduran ilimiz sakinlerine hitabında yaptığı değerlendirmede 1 Kasım´da gerçekleştirilecek seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak ?Bu seçim diğer seçimlerden biraz daha önemli gözüküyor, diğer seçimlerin anası gibi gözüküyor? değerlendirmesinde bulundu ve ekledi ?Ülkemiz için İki önemli problemlerimiz var. Birincisi terör, bir diğer ekonomik büyüme bunlarda ancak güçlü iktidarlarla çözülür. Aksi halde zayıf iktidarlarla yeniden daralama başlayacak ve ülkemiz için bir felaket olacak?
Dünün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, bu günün Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili olan Mehmet Özhaseki önceki akşam gerçekleştirilen ?Köprülü Kavşak´ açılış töreninde yaptığı konuşmada 1 Kasım´da gerçekleştirilmesi planlanan erken genel seçimlerin Ak Parti´nin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen seçimlerin en önemlisi olduğunu vurgulayarak bu seçimin diğerlerinin anası niteliğinde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ? Bu seçim diğer seçimlerden biraz daha önemli gözüküyor, diğer seçimlerin anası gibi gözüküyor. Aslında bundan önceki yaptığımız seçimlerin hepsi önemliydi, Türkiye´de yapılan seçimlerin hepsi önemli olmuştur. Ama bu seçim diğerlerin biraz daha öneli gibi gözüküyor. Bizim ülkemizde seçimler olduğunda, iş başına gelen insanlar, gerek belediyelerde, gerekse de merkezi hükümetlerde, ya işi alırlar beceremezler, bir müddet sonra işi kötü ederler, bırakıp kaçıp giderler. Bir başka belediye başkanı gelir, işi ayağa kaldırır, ihya eder. Bunları Kayseri belediyesinde de gördük. Ama çok şükür bizim zamanımızda çalıştık çabaladık, şuan belediyemizin geldi son durum, Kayseri´de en büyük yatırımları yapar hale geldik. Aynı şey hükümetler içinde geçerli, herkes bundan 12-13 yıl evvelini aklına getirsin, faizlerin bir gecede 3 binlere, 5 binlere çıktığı oluyordu. Biz bunu unutmadık. Aynı şekilde 21 tane bankanın batıp 49 milyar dolar devletin sırtına bor bırakan iktidarlar da gördük. İMF´den borç almak için iki büklüm duran Başbakanları da gördük. İMF´nin o dönemlerde zayıf uzun boylu bir memuru vardı, adı Cottarelli´idi galiba, afedersiniz o kötü memur geldiği zaman bizim bakanlar kurulu hizaya girerdi. Cottarelli 300-500 milyon dolar verecek diye. Gazetelerde başlıktı her söylediği. Biz bu günleri gördük. Sonra o iktidarların sadece ekonomiyi mahvedip, işin içinden çıkılmaz hale getirdiklerini bırakın, onun dışında insanların sosyal ilişkilerinde, inanan insanların arasına nifak tohumlarını sokup, zulüm yaptıkları dönemleri yaşadık bunu da unutmadık. Üniversite´nin kapısına gelen kapalı kız çocuklarının zorla başında örtüyü çektikleri, içeride ikna odalarında ağlattıkları günleri de unutmadık. İlkokulu bitirmeyen çocuk camiye gidemez diye kanun çıkardılar onları da unutmadık. Üstelik de kendi akımlarının en güçlüleriydi. Yani solun başında, Ecevit vardı, MHP´nin başında yine Devlet Bahçeli vardı ve aynı zamanda Mesut Yılmaz vardı. Bu söylediklerimizi yaşattılar bu ülkeye. Allah´a şükür bu söylediklerimizi hiç birisi kalmadı, ekonomi düzlüğe çıktı, İMF´ye borç bitti. ?İMF´ye borç veririz´ ?diye efeleniyoruz ara ara, doğrusunu da yapıyoruz. Sonra, artık dünya liderleriyle, gerek Başbakanımız, gerek Cumhurbaşkanımız, ayak ayak üstüne atıp dik bir şekilde duruyorlar?
Özhaseki sözlerinin devamında ülkemiz için İki önemli problemlerimiz olduğuna dikkat çekip bunları çözersek Allah´ın izni ile kimsenin önümüzde duramayacağını vurgulayarak bunlardan birinin terörö, bir diğerinin ise ekonomik büyüme olduğunu belirtti? Özhaseki sözlerini şöyle sürdürü ?Birincisi bu terör meselesi. Bunu çözecek güçlü bir irade bizde var. Zaten aylardır sürdürülen mücadele neticesinde, bu terör örgütünün beli kırıldı perişan oldular, güya orada barış, ateşkes ilan ediyorlar, sonra yalvarıyorlar, Amerikalara gidiyorlar, Aman Türk askeri geri çekilsin diye. Hayır Çekilmeyecek! Ne zaman ki silahlar bırakılır, ne zaman ki bunlar terörden vazgeçer. Veya eğer bunlar niyetlerini devam ettiriyorlarsa, en son terörist öldürülünceye, gebertilinceye kadar, inşallah bu operasyonlar devam edecek. İkinci konu da ekonomik büyüme, değerli kardeşlerim bir durağanlığı hafifçe yaşamaya başladık. Ülke bir senedir seçim atmosferi sebebiyle bir sıkıntı yaşıyor. Yurtdışından sermaye girişlerinde daralmalar başladı. İnsanlar 1 Kasım´ı bekliyor. Eğer 1 Kasım´da normal tek başına bir iktidar yolu gözükürse, yurtdışında sermaye girişi hızlanacak, yurt içinden de parası olan herkes yatırım için elinden geleni yapacak. Ekonomi büyüyecek, yatırımlar artacak, bunlardan herkes istifade edecek. O pastadan herkes istifade edecek. Allah Korusun böyle olmazsa, zayıf iktidarlar dönemi başlarsa, yeniden ekonomi de daralma başlayacak, Türkiye içinde bir felaket olacak?
HABER : E.KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı