AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

?ASIL MESELE KİTABI HAYATA DÖNDÜREBİLMEKTİR? ...

Abdullah Gül Üniversitesi Genç Yaşam Kulübü´nün Türkiye Gençlik Vakfı ile ortaklaşa tertiplediği ?Üniversite-Sanayi İşbirliği? başlıklı konferansa konuşmacı olarak iştirak eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ?Her şey kitapta var. Ama asıl mesele kitabı hayata döndürebilmek. Kitabın dışına çıkarabilmek için hayatla bütünleştirebilmek, hayatla beraber olmak gerekir? değerlendirmesinde bulundu.
Abdullah Gül Üniversitesi Genç Yaşam Kulübü´nün Türkiye Gençlik Vakfı ile ortaklaşa tertiplediği ?Üniversite-Sanayi İşbirliği? başlıklı konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın konuşmacı olarak iştirak etkinlik Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu´nun üniversitedeki gelişmeleri değerlendiren konuşması ile başladı. AGÜ olarak yükseköğretimin üç temel misyonu olan eğitim, araştırma ve topluma katkıyı entegre eden, öğrenen odaklı bir eğitim modeli sunduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu ?Üniversite-sanayi işbirliği ekseninde bir araştırma felsefemiz var. Küresel ve yerel sorunlara disiplinler arası çözüm üreten bir araştırma üniversitesi olduk? ifadesini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu´nun ardından kürsüye gelen Ekonomi Eski Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, öğrencilere ?Üniversite-Sanayi İşbirliği? konusunda değerlendirmelerde bulundu? Teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesinin önemine işaret eden Elitaş, eğitim kurumlarının önemli görevlerinden birinin de bunu sağlamak olduğunu dile getirerek ?Her şey kitapta var. Ama asıl mesele kitabı hayata döndürebilmek. Kitabın dışına çıkarabilmek için hayatla bütünleştirebilmek, hayatla beraber olmak gerekir? değerlendirmesinde bulundu.
Öğrencilere, diplomaya güvenmemelerini, kendilerini sürekli geliştirmelerini öneren Elitaş, ?Aldığınız bilgiyi saklamayacaksınız. Geliştireceksiniz. Eğer diplomaya güvenirsem, eğitim hayatımda öğrendiklerimi geliştirmek için gayret göstermezsem, o diploma sırtıma bir yük demektir. Diplomaya değil, sizin bilginize ihtiyaç duyulduğu an siz başarıya koşacaksınız demektir? diye konuştu.
Konferansa öğrencilerin yanı sıra, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli iştirak etti?
Konferansın ardından Elitaş ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu´nu makamında ziyaret etti. Elitaş ziyarette, Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı