AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

?DARBEYİ ÖNLEMEDE EN ÖNEMLİ FAKTÖR CUMHURBAŞKANIDIR?

TBMM´de gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "Darbe girişiminin önlenmesinde tek ve en önemli faktör Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dır" değerlendirmesinde bulundu?.
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye´nin bir çok darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "Bundan önce şapkasını alıp gidenleri çok gördük. Ama her bir kalkışmada, her bir terörist faaliyette bir lidere ihtiyaç vardı. O liderliği de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göstererek darbe girişiminin önlenmesinde tek ve en önemli faktör olmuştur" değerlendirmesinde bulundu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın CHP ve MHP liderlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne davet etmesini de değerlendiren Elitaş şunları kaydetti? "15 Temmuz´da duyarlılık gösteren siyasi parti genel başkanlarına teşekkür etmek için bu toplantıyı tertip etti. O meydanda demokrasi için dimdik ayakta duran, ilk gün, 15 Temmuz tarihinde hangi partili olduğu belirsiz insanların, 246 şehidimizin, o çerçevede bu darbe girişimine hayatını feda etmek pahasına o tankların üzerine yürüdüğü bir süreçte siyasi partilerin birlik beraberlik görüntüsü vermeleri en doğal bir durumdur. Sayın Cumhurbaşkanı da bu çerçevede meydanlardaki çoğunluğun parti ayrımı yapmaksızın herkes tarafından tespit edildiği o halk kitlesinin Cumhuriyetini, demokrasisini savunmak için sabahlara kadar nöbet beklediği bir süreçte siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür etmek için bu çağrıyı yaptı."
Muhalefet partilerinin Meclis çalışmaları konusundaki hassasiyetine de değinen Elitaş, siyasi parti grup başkanvekillerine şükranlarını sunarak "Her gün bir grup önerileri vardı. Şimdi grup önerilerini geri çektiler ve TBMM 14.00- 20.00 saatleri arasında istediği düzenlemeyi yapıyor. Halbuki bundan önce bu işleri yapabilmemiz için sabah saat 02.00- 03.00´lere kadar çalışıyorduk. 4 saatte yapabileceğimiz işin ancak yarısını gerçekleştirebiliyorduk. 12 saatte yaptığımız işin 2 misli bir verimle çalışıyoruz. Artık bir olma zamanı. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hep birlikte Türkiye olma zamanı" diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması için kurulması öngörülen komisyonla ilgili son bilgileri de paylaşan Elitaş, "Yarın komisyon kurulması ile ilgili görüşmeler tamamlandıktan sonra komisyon kurulacak. ya hafta sonuna ya da gelecek hafta başında komisyon üyelerinin belirlenmesinden sonra komisyon faaliyetlerine devam edecek. Gecikmenin sebebi uzlaşmazlıktan değil. Uzaklaşarak yapılan bir gecikme olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu?
HABER MERKEZİ?.



Mondi Home satışa çıktı

Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile

TBMM’de gündem oluşturdu

E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim

Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet

"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"

AB hibesiyle güneş enerji santrali

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe

Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem