AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ

´´ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE CHP´DE ´EVET´ DER´´

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, TGRT HABER televizyonunda Batuhan Yaşar ve Nuri Elibol´un hazırlayıp sunduğu ´Neler Oluyor´ programında soruları cevapladı. Elitaş anayasa değişikliği için CHP´den de ´Evet´ çıkacağını iddia etti...
TGRT Haber´e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun kendi vekillerini aldattığını ileri sürdü. Mustafa Elitaş CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında da ´Müstehzi´ ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş anayasa değişikliği için yeterli sayı olan 330´da fire beklemediğini açıkladı. Elitaş sözü ileri taşıyarak ´´CHP de ´evet´ diyecek´´ değerlendirmesinde bulunup şunları kaydetti? ?Biz bu Anayasa değişikliği teklifinin ne içerdiğini oradaki değerli milletvekillerine anlatmak, onların da varsa eleştirileri, yapıcı katkıları değerlendirmek istiyoruz. Komisyon´da farklı bir yanlış anlama münasebetiyle bir konuya girdiğimde tüm milletvekili arkadaşlara, özellikle CHP´li vekillere söyledim. Sizin şu anda söylediğiniz sistem, bu yaptığımız sistemin eksikliklerinin var olduğunu, ABD´deki Başkanlık Sistemi´nin daha iyi olduğunu ve ABD´deki Başkanlık Sistemi´ni getirin noktasına gelen konuşmalar yapıyorlar. Bir taraftan diyorlar ki ´Başkanlık Sistemi, rejim değişikliğidir´, öbür taraftan da dünyadaki başka Başkanlık Sistemleri´ nden farklılıklarını ortaya koyup ?ABD´de, Brezilya´da, Şili´ de şu var, sizin metninizde şu eksik´ diyorlar. Ben de onlara ?Bakın böyle bir katkı sağlayacaksanız, ABD, Şili, Brezilya gibi başka ülkelerdeki sistemlerin iyi yönü varsa gelin birlikte tartışalım, uzmanlardan bir komisyon kuralım, bu metinde yanlış gördüğünüz meseleler varsa onları değerlendirelim´ diyorum ama; ?Yok efendim, biz Önerge de vermeyeceğiz, sadece konuşacağız, itiraz edeceğiz´ diyorlar. Hem Başkanlık Sistemi´nin mükemmelliğinden bahsediyorlar, hem de teklifle çıktığımızda ?Bu bir rejim değişikliğidir´ diyorlar. Bu, kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir, sadece Hükümet etme sistemiyle ilgili bir değişiklik vardır. Bugüne kadar 65. Hükümet´i icra ediyoruz. O günden bu güne baktığımızda 1,5 yıldan az süre ile hükümet düşüyor. Aynı partinin iktidarda olmasına rağmen 8 hükümet değişikliği olmuş. Yönetimde istikrarın olduğu, hükümet değişikliklerin sık sık yaşanmadığı ve ara seçimlerin, erken seçimlerin bittiği istikrarlı bir döneme geçelim diye ifade ediyoruz ve bu da getireceğimiz Başkanlık Sistemi´nde olacak inşallah?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ´Referanduma gerek kalmayacak, anayasa değişikliği Meclis´ten geçmeyecek´ öngörüsünü yorumlayan Elitaş CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke´nin ´Yedek vekillik´ ile ilgili itirazlarına da cevap vererek ?Sayın Kılıçdaroğlu´ na nezaketsizlik gibi olmasın da kendisi hüsn-ü kuruntu içerisinde. Eğer CHP idari yapısı, Sayın Genel Başkan ve Grup Başkanvekilleri, milletvekillerine güvenip, ?Özgür iradeniz ile ne yaparsanız yapın´ derse; ben, CHP´li milletvekillerinin ?Evet´ diyeceğine inanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bunu hissettiği için, kendi partisinde Anayasa Değişikliği Teklifi´ne ?Evet´ diyebileceğini düşündüğü arkadaşların zihinlerini bulandırmak için, AK Parti ve MHP´de fire çıkacak diye bilgi kirliliği ortaya yayarak ?Evet´ diyebilecek kendi milletvekillerini durdurma gayreti içinde olduğunu ifade etmek istiyorum. CHP´nin sözcüsü Selin Sayek Böke hanımefendiyi dinledim. Anayasa´nın hiçbir kısmını eleştirmiyor, Yedek Milletvekilliği ile ilgili kısmı değiştirdiğimizi eleştiriyor. ?Milletvekilleri, kendi koltuklarını sağlama alabilmek için, o maddeyi çıkardılar.´diyor. Hal bu ki, milletvekillerinin koltuklarıyla alakası olan bir durum değil. Yedek Milletvekilliği; TBMM Üyeliği´nin herhangi bir sebeple( istifa, ölüm, vekilin bakan olması durumu)boşalmasıdır. Sayın Böke´nin, bu Anayasa Değişikliği ile ilgili koltuk sevdası ile görev yapan milletvekili gibi göstererek milletvekillerini tahkir edici, aşağılayıcı, milletvekillerini rencide ederek, itibarsızlaştırarak bir yere gidemezsiniz. İşte zihniyet bunu incelemediği, teferruatlarına bakmadıkları için bu kadar basit, sığ bir düşünce ile Anayasa Teklifi´ndeki o maddenin çıkarılmasını eleştiren bir Ana Muhalefet sözcüsü ile karşı karşıyayız. Bütün mesele burada.?
HABER MERKEZİ?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı