AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ,

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ  ELİTAŞ,

?İLK GÜNDEMİMİZ İŞ MAHKEMELERİ KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK ?

?İLK GÜNDEMİMİZ İŞ MAHKEMELERİ KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 26. Dönem 3. Yasama Yılı´nın 1 Ekim´de 2017 tarihinde  başlayacağını hatırlatarak, ?İlk gündemimiz İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacak? değerlendirmesinde   bulundu?

Anayasa ve TBMM İçtüzüğü gereğince Meclisin çağrısız toplanacağını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş  "O gün çağrısız toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız, anayasa gereğince isterlerse Genel Kurulda konuşma yapma hakkına sahipler. Bugüne kadar cumhurbaşkanları genel olarak açılış konuşmalarını hep yapmıştır. Sanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu açılış konuşmasını gerçekleştirecek." Değerlendirmesinde  bulundu?

Elitaş sözlerinin devamında  2019´da uygulanacak sistemle uyumlu içtüzük yapma gereği olduğuna işaret ederek, konuya ilişkin Meclis Başkanlığı tarafından daha önce siyasi partilerin üzerinde mutabık kaldığı 160 maddelik teklifin de gündeme getirildiğini hatırlattı.

Meclis açıldığında ilk gündemlerinin kamuoyunda "Arabuluculuk Yasası" olarak bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacağını dile getiren Elitaş, tasarının ardından gündemde bulunan 72 uluslararası sözleşmeyi hayata geçireceklerini  kaydetti?    Mecliste 23 tane OHAL KHK´sının bulunduğunu aktaran Elitaş, Mecliste grubu bulunan partilere "Gelin ilk yaptığımız gibi her hafta 3-5 tane OHAL KHK´sını görüşüp TBMM´de görüşmelerini tamamlayalım. Onlar sadece ´gelin bunu görüşelim´ diyorlar. Biz, ´hadi görüşelim´ dediğimizde ortada olmuyorlar." çağrısında bulundu.

CHP´nin bu konulardaki tavrına değinen Elitaş, şunları kaydetti:  "O konuda biraz muhalefetin özellikle Cumhuriyet Halk Partisinin bizim nezdimizde güven zafiyeti olduğunu ifade etmek istiyorum. 28 tane KHK, TBMM´ye gelmiş. Bunlardan beş tanesi görüşülmüş, 23 tanesi de görüşülmeyi bekliyor. KHK´ların ve ´arabuluculuk yasası´ diye adlandırılan yasanın ekim ayı içerisinde bitirilmesi daha sonra da bütçe görüşmeleri ile birlikte 2017´nin görüşmelerinin tamamlanmasını ve bu arada içtüzük ile uyum yasalarının görüşülmesi bizim arzumuz ve talebimizdir."

Meclisin içtüzük değişikliğiyle birlikte daha etkin, verimli bir şekilde çalışacağını vurgulayan Elitaş, önümüzdeki dönemde bütün siyasi partilerin uzlaşmasıyla "2019´da yürürlüğe girecek olan içtüzüğün yapılmasının elzem olduğuna" dikkati çekti.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı