AK PARTİ KAYSERİ 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ KAYSERİ 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

BAŞBAKAN YILDIRIM: "BUGÜN TÜRKİYE ERCİYES GİBİ DİMDİK AYAKTA"

Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Has Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen Kayseri 6. Olağan İl Kongresi´nde partililere hitap etti. Yıldırım  Bugün Türkiye Erciyes Gibi Dimdik Ayakta" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Mimar Sinan´ın, Melik Gazi´nin, Seyyid Burhaneddin´in, Hacı Hasan Efendi´nin yollarının Kayseri´den geçtiğini, Kayseri´nin helal lokmanın, ticaretin şehri olduğunu ifade etti.

Türkiye´nin 2002 öncesindeki durumuyla bugün geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Vesayetçi müdahalelerle siyasetin dengesi bozuluyor, ülkeye hükümet dayanmıyordu. Sanayicimiz, tüccarımız ümitsizlik içinde her geçen her geçen gün zarar ediyordu. Okullar yetersiz, sınıflar kalabalık, öğretmenler çaresiz. Üniversiteler, öğrenci yurtları, barınacak yerler yetersiz. Hasteneleri sorsam, bir giden, bir gitmeyen pişman. Sağ giden hasta olarak çıkıyor. Sağlık hizmetleri ihtiyaca cevap vermekten uzak. Başörtülü kızlarımız okullara gidemiyr, devlet dairesinde çalışmalarına izin verilmiyor. Şimdi de Türkiye´ye bir bakalım, ´Gücümüz millet, kaynağımız Türkiye´ dedik, Türkiye´yi dipten aldık zirveye çıkardık. Bugün Türkiye Erciyes gibi dimdik ayakta."

Başbakan Yıldırım, Türkiye´nin mevcut ekonomik durumuna ilişkin bilgi vererek, 2017 ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 10´dan fazla artıp, 157 milyar doları geçtiğini söyledi.

2017´de toplam otomotiv üretiminin de yüzde 20´nin üzerinde bir artışla, 1 milyon 700 bine yaklaştığını beliren Yıldırım, "Sanayi üretmeye devam ediyor. Bunun istihdama yansımaları ortada. Türkiye, 2007-2016 yılları arasında Avrupa Birliği´nin bütün üyelerinin, 28 ülkenin oluşturduğu istihdamın iki katını sağladı. Türkiye´ye yakışan budur." ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkeleri arasında kadın istihdamını artıran tek ülkenin Türkiye olduğuna da işaret eden Yıldırım, "2017´de İŞKUR vasıtasıyla 1 milyon 57 bin yeni işe başlayanların, 357 bin 210´u kadınlardan oluşuyor, kadınların iş hayatında daha etkin bir şekilde günden güne yerini alıyor." dedi.

Tarıma verilen desteği de 15 yılda 8 kat artırdıklarını vurgulayan Yıldırım, "2002´den önce tarıma sadece 1 milyar 800 milyon veriliyordu, 2018 ´de toplam destek miktarı 15 milyara çıktı." diye konuştu.

Türkiye´nin aynı zamanda tarımda ihracatçı ülkeler arasına girdiğini ve 16 yılda tarımda ihracatın 3,7 milyardan 17 milyar dolara çıktığını söyledi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da