AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ELİTAŞ,

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ELİTAŞ,

?HİÇBİR OLUMSUZLUK İLELEBET SÜRMEZ?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi? Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, dövizdeki dalgalanmanın gündelik yaşam ve piyasalar üzerinde yarattığı olumsuzluklara yönelik olarak yaptığı değerlendirmede ?Hiçbir olumsuzluk sonsuza kadar devam etmez, moral ve motivasyonumuzu en üst seviyeye çıkararak önümüze bakacağız? ifadesini kullandı?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi´nin Eylül ayı toplantısı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın onur konuğun olarak iştiraki ile gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Hakan Arslan toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede ülke gündemine dair tesbitlerde bulunup ?Ülkemiz varsa biz de varız düsturuyla elimizden geleni sonuna kadar yapmalıyız? diyerek şunları kaydetti? ? Bildiğiniz gibi ülkemiz özellikle son birkaç aydır ekonomik olarak döviz kurlarının ve faizlerin artmasıyla oluşan sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Bu süreç hepimiz için sancılı fakat aşılmayacak bir süreç değildir. Cumhuriyet tarihi boyunca ülke olarak gerek siyasi gerekse de ekonomik olarak birçok badire ile karşılaşan ülkemiz bu sıkıntıyı da muhakkak atlatacaktır. Bugün yaşadıklarımızda başta halkımız olmak üzere hükümetimiz ve devlet organlarımızın dirayetli duruşları ve gerekli tedbirlerin alınmasıyla en kısa sürede atlatılıp daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye amacımızı sekteye uğratmaması en büyük temennimizdir.?

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis üyelerine hitap eden KTO Başkanı Ömer Gülsoy, ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz hatırlatarak başladığı sözlerini ?Bu süreçte hükümet ve iş adamları elinden gelen her şeyi yapıyor. Bizim de iş dünyası olarak üzerimize düşen moralimizi bozmadan azimle ve sabırla çalışarak üretmeye ve satmaya, yeni pazarlar bulmaya gayret göstermektir. Bu saldırıların neticesinde olan sıkıntılarımızı hep birlikte aşacağız. Biz Türk milletiyiz. Bizim için önemli olan çalışmamız ve iş dünyası olarak devletimize güvendir. Allah birbirimize olan güvenimizi kaybettirmesin? şeklinde sürdürdü?

KTO meclis üyelerine hitap eden toplantının onur konuğu TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da bütçenin 50 milyar lira açığı bulunduğunu hatırlatıp, bundan sonraki dönemde 75 milyar TL´lik bir tasarrufla bütçe dengesinin sağlanacağını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Bildiğim kadarıyla bütçenin şuan 50 milyar TL bir açığı var. Bu açığı inşallah bu bütçe dengesiyle birlikte 2018 yılında önemli bir şekilde ortaya çıkacak. Faiz dışı fazlayla ilgili hükümetin aldığı kararlılık faiz dışı fazlalığı beraberinde getirecek. Güven unsurunun hasıl olmasıyla birlikte döviz piyasasında ki dalgalanmaların boyu biraz daha daralmaya başladı. Bizim güvenimiz tam olarak hasıl olduğu zaman günlük yüzde 1´e yakın dalgalanmaya geçildiği takdirde bu süreci daha hızlı bir şekilde atlatmamız gerekir?

Sözlerinin sonunda iş dünyasına birlik ve beraberlik çağrısı yapan Elitaş "Hiçbir olumsuzluk durmadan devam edecek değildir. Burada moral ve motivasyonumuzu en üst seviyeye çıkarıp istikrar yolunda adım attığımız takdirde bir ve beraber olmak için, birbirimizi eleştirmek için değil, aynı geminin yolcuları olduğumuzu düşünerek, nasıl yol gideriz diye hesap yapmamız lazım. Sivil toplum örgütleri, siyasiler, kamu kurum kuruluşları ve toplumun kanaat önderleriyle bir araya gelerek bu sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti göstermek bizim vebalimizdir, boynumuzun borcudur? diye konuştu.

Toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesi ile noktalandı?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı