AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL:

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL:

?DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMIYORUZ, DOSYASI OLANLARIN YARGILANMASINA MÜSAADE EDİYORUZ?

 AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, katıldığı Kayseri Küçük Millet Meclisi´nde yaptığı konuşmada, ?Milletvekilliği dokunulmazlıklarını kaldırmıyoruz, dosyası olanların yargılanmasına müsaade ediyoruz.? dedi.
Kayseri küçük Millet Meclisi (KMM)´nin Mayıs ayı toplantısı Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu´nda yapıldı. Moderatörlüğünü KMM İl Temsilcisi Adnan Evsen´in yaptığı Kayseri Küçük Millet Meclisi Mayıs ayı buluşmasında, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, dokunulmazlıkların kaldırılması ve anayasa değişikliği konularında konuştu. Amerika ve Avrupa´daki dokunulmazlık anlayışının Türkiye´dekinden farklı olduğunu belirten Milletvekili Karayel, ?Milletvekilliği dokunulmazlığı her ne kadar Amerika´da, Avrupa´da uygulaması farklı olsa da ülkemizde milletvekiline karşı herhangi bir şekilde gözaltına almama, herhangi bir davanın açılamaması şeklinde gerçekleşiyor. Milletvekilliğinden önce işlediğiniz herhangi bir suçla ilgili yapılmakta olan bir işlem varsa, milletvekili seçildiğiniz andan itibaren bulunduğu noktada duruyor, zaman aşımına işlememek kaydıyla milletvekilliğinizin sona ermesine kadar o dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor.? diye konuştu.
?DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMIYORUZ, DOSYASI OLANLARIN YARGILANMASINA MÜSAADE EDİYORUZ?
Kamuoyunda milletvekilliği dokunulmazlığının sürekli kaldırılacakmış gibi bir algı oluştuğunu söyleyen Milletvekili Karayel, ?Gelinen aşamada milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili genel olarak bahsedildi. Partilerin ne şekilde kalkması yönünde çeşitli görüşleri var. Baktığınız zaman milletvekilliği dokunulmazlığı ülkemizde hep siyasi malzeme olarak kullanılmış, yerli yerinde baktığımız zamanda gerçekten milletvekillerinin aslında bir anlamda milletvekillerinin emniyet supabını oluşturmuş. Kaldırılması ile ilgili Anayasa hükmü olması hasebiyle Anayasa değişikliği gerekmekte. Biliyorsunuz 367´nin alınması şartıyla direk kaldırılması söz konusu, 330-367 arasında alırsanız o zaman referanduma götürme hakkına sahip cumhurbaşkanımız. Aşağısını alırsanız zaten Anayasa değişikliği gerçekleşmediği için kalkmıyor. Milletvekilliği dokunulmazlıklarının son dönemdeki gündemde olan konularda bilgi vereyim. Milletvekilleri hakkında milletvekili seçilmeden önce gerçekleşmiş ve devam etmekte olan hukuki işlemlerden dolayı hali hazırda dosyalar mevcut. Milletvekili seçildikten sonra bu işlemler durduğu için gerçekleşirse milletvekilliği dokunulmazlığı sadece mecliste kabul edilmesi anına kadar geçerli olacak ve tabiri caizse dokunulmazlıkla ilgili olan kapalı kapıyı çok kısa bir süre açıp içerideki dosyaların yargıya intikal etmesi ve bunlarla ilgili işlemlerin devam edilebilmesi için yargıya verilmiş bir izni tabir ediyoruz. Yoksa şuandaki meclis içindeki milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması dediğimiz şey kürsü dokunulmazlıklarının ya da genel olarak hukuki ve cezai olarak hiçbir işlemin yapılamama şeklindeki dokunulmazlıklarının tamamının kaldırılması değil. Sanki kaldırıyoruz ve sürekli kaldırıyoruz gibi algının olduğunu görüyoruz. Sürekli kaldırma söz konusu değil, sadece dosyası hazır olanlar için hangi partiden olursa olsun kapıyı kısa bir süreliğine açıyoruz, dosyayı hukuka intikal ettiriyoruz ve kapatıyoruz. Milletvekilliği dokunulmazlıklarını kaldırmıyoruz, dosyası olanların yargılanmasına müsaade ediyoruz? ifadelerini kullandı.
Milletvekili Karayel´in ardından Klinik Psikolog Psikoterapist Şerife Aksoy Bolat da son zamanlarda Kayseri´de yaşanan intihar olayları ile ilgili konuştu. KMM Mayıs ayı toplantısı STK temsilcilerinin görüş ve temennileriyle sona erdi.


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı