AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

"TÜRKİYE´NİN BİRLİĞİNE KASTEDEN NE VARSA, ONUNLA İLGİLİ NE İŞLEM YAPILMASI GEREKİYORSA O İŞLEM YAPILACAKTIR"

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Türkiye´nin birliğine bütünlüğü kasteden ne varsa, onunla ilgili ne işlem yapılması gerekiyorsa o işlem yapılacaktır" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Kanunlar karşısında birimizin diğerine göre herhangi bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Bu ülkenin bir anayasası var, kanunları var. Kanunlar karşısında her birimizin eşit olduğunu, hatta milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması ile beraber bununla alakalı herhangi birimizin diğerine göre daha fazla özgürlüğünün olmadığını söylemem lazım" dedi.
"Türkiye´de güvenliklerle özgürlüklerin aynı anda değerlendirilmesi gereken bir yapıdayız şuanda" diyen Taner Yıldız, "Hele hele 15 Temmuz´dan sonra Türkiye´nin güvenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin, egemenliğine yapılan saldırıların her birisini çok daha iyi gözlemliyoruz" diyerek, HDP´li milletvekillerinin gözaltına alınması ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
"Demirtaş´ın açıklamalarını hep beraber izlemiştik daha önceden. ?Biz ifadeye çağrılıyor olmamız halinde ifadeye gitmeyeceğiz´ demişlerdi. Ama bu kanuni bir şey değil. Kanun karşısında her birimizin eşit bir şekilde vatandaşlık hakkını kullanması gerekiyor. Suçlu olup olmadığını belirleyecek olan herhangi bir siyasi parti değildir, herhangi bir siyaset kurumu da değildir. Suçlu olup olmadığına karar verecek olan iddialar çerçevesinde yargıdır. Yargı bu değerlendirmeyi yapacak ve değerlendirmelerinde yine kamuoyu paylaşacak. O yüzden bizlerin özgürlüklerinin toplumun özgürlüğünü kısıtlamak anlamına gelmediğini bu vesileyle bir kez daha söylemek isterim. Türkiye´de ne yazık ki PKK denen bir terör örgütü vardır. Türkiye´nin milli birlik ve beraberliğine kastetmiştir bu örgüt ve bizim sınırlarımızın düşmanlığını her platformda yapmaktadır. FETÖ diye bir terör örgütü vardır. Onun mensupları vardır ve Türkiye´nin milli birlik ve beraberliğine karşı çıkışlarını, hatta yeri geldiğinde birbirlerinden saklamayarak iş birliği yaparak da bunu gerçekleştirmişlerdir. O yüzden biz kararlıyız. Türkiye´nin birliğine bütünlüğü kasteden ne varsa, onunla ilgili ne işlem yapılması gerekiyorsa o işlem yapılacaktır. Türkiye´nin kurumları vardır. Yasaması, yargısı, yürütmesi. Bunlar birbirinden bağımsız olarak çalışmaktadır. Bu iş yargının işidir ve yargı bunu yürütmektedir."
HDP´li milletvekillerinin gözaltına alınmasının ardından Diyarbakır´da patlama meydana gelmesi ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine ise Taner Yıldız, "Zaten bu bilgileri de zamanı gelince paylaşıyorlar. Bu bilgileri sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanımız bunu paylaşıyorlar. Ama ben oradaki şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ailelerine sabırlar temenni ediyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Türkiye bu badireden mutlaka kurtulacaktır. Bunu aşma gücüne sahiptir. 15 temmuzlar buna hiçbir şekilde, bu süreci olumsuz manada etkileme ve bunu oluşturma gayretini kendisinde inşallah göremeyecektir. Ve biz Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Büyümemize, gelişmemize hiçbir vatandaşımız bunlardan ümitsizliğe kapılmasın. Bu zor günlerde inşallah geçecektir." cevabını verdi.


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı