AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARAYEL

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARAYEL

?BİZİM İSTEĞİMİZ KOALİSYONUN MHP İLE KORULMASI?

?OYLARIN DÜŞTÜĞÜ YERLERDEKİ SIKINTILARI TESPİT EDECEĞİZ?
KAYSERİ (İHA) - Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, katıldığı bir televizyon programında, ?Bizim isteğimiz koalisyonun MHP ile kurulması? derken, 7 Haziran seçimlerinde oyların düştüğü yerlerdeki sıkıntıların tespit edilip çözümü aşamasında çalışma yapılacağını söyledi.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ?Bu sonucu bekliyoruz desek doğru olmaz, aşağı yukarı yüzde 44 civarında bir beklentimiz vardı. Ama 41 oldu, milletimizin vereceği bir karar bu. Demek ki anketler de bu işlerde milletin nabzını yeteri kadar tutamıyor. Netice itibariyle demokrasi bu. Karar verici millettir. Önemli olan ülkemizin menfaatidir. İstikrar bozulmasın? dedi.
?Türkiye´de koalisyon daha çok çalışılır. Bizim icraatlarımız ile ilgili kimse bir şey söylemiyor. Türkiye´nin üzerinde hesapları olanlar Türkiye´ye bir proje sundular ve bu projenin en büyük ayağı algıdır.
Millet ikaz etti ve biz de bu ikazdan gerekli çıkarları sağlayacağız. Genel Merkezimiz bu tip bilgilendirme ile alakalı teşkilatlardan rapor istedi. Nerede bir eksiğimiz oldu ki millet bizi beğenmedi. Bu bölünme ile alakalı bir iş. Biz kurulduktan bir buçuk yıl sonra iktidar olmuş bir partiyiz? diyen Karayel, ? Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzde 41 oy alıp da iktidarı kaybeden bir parti gördünüz mü? Millet hata etmez, siyasetçiler bundan çıkarım sağlayacak ve milleti daha iyi kucaklayacak. Biz daha iyi yapacağız. Genel siyasetimizi yeni baştan ele alacağız. Bu millet bizi 2002 yıldan beri iktidarı tek başına verdi. Oylar bu seçimde kısıldı. Gerekçeler neyse bütün bölgelerde analiz edilecek. Yeni baştan bıraktığımız yerden seçim çalışmasına başladık. Biz koalisyon kesinlikle istemedik. Koalisyon icraatların yavaşlaması demek? ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
? Neticede bir bakanlar kurulu kararında bile sıkıntılar çıkabilir. Tek parti iktidarı gibi olmaz. Türkiye başsız kalmaz, iktidarsız kalmaz.
Erken genel seçim olmaz. Kesinlikle olmaz. Siyasi partiler söyleyeceklerinin hepsini söylediler. Bütün laflar sandığa gömüldü ve netice çıktı. Millet konuştu, herkes milletin konuştuğu sözle bunları değerlendirecek.
Artık Türkiye´de uzlaşma, anlaşma, milletin menfaatine neyse o hayata geçmelidir. Yüzde 41 alıp da iktidardan düşen bir parti ben bilmiyorum. Biz sandıktan çıkana razıyız. Diğerleri üçü bir araya gelip de koalisyon kurabiliyorsa hodri meydan. PKK ile MHP bir araya gelecekse buyursunlar gelsinler kardeşim.
Türkiye´nin gelişmesi ile alakalı millet koalisyon istediyse siyasetçi ne yapacak?
Açılım süreci bir devlet politikası halinde yapıldı. Devlet dışarıda birilerinin referansı ile yapacağını devlet kendisi yapmak istedi. Bu normal bir şey. Bunun önünü açmak da devleti yöneten siyesi erke düşer. Bu memlekette artık şehitler gelmiyorsa değerlendirilmesi gerekir.
Bu işi istismar edenler doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde istismar ettiler. Devlet de yanlış yaptıklarını söyledi. Devlet her zaman sabırlı ve şefkatlidir ama devletin tokadını yiyen de bir daha yerden kalkamaz.
AK Parti iktidarı olarak bu işle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ettik. Ama bunları istismar ederek, kendi çıkarlarına uygun hale gelerek devletin arkasından dolanmayı devlet gördü ve gereğini yapmaya devam ediyor. Devlet bunların silahlarını ve numarasını, hangi adamlar çocukları kaçırıyor bunların hepsi devletin elinde var. AK Parti ile başlamış bir terör olayı yok, AK Parti ile de bitecek bir terör olayı değil.
Türkiye bir devlettir, aşiret değil. Herkes haddini bilecek. Eğer haddi aşmışlarsa devletin demir yumruğu her zaman hazırdır. Biz millet iradesine şu anda saygı gösteriyoruz. HDP Türkiye partisi olma niyetindeyse seçimlerden böyle çıkması da Türkiye için bir şanstır. Şimdi gel bakalım kardeşim çizgini halen devam ettireceksen, silahlı örgütleri destekleyeceksen bunun karşılığı var.
AK Parti olarak söylemlerimizin arkasındayız. Silahlı unsurların hiç birisi Türkiye´de olmayacak. Milletin malına canına silah doğrultan varsa gelecek bunun hesabını verecek. PKK hangi PKK İsrail´in mi, Suriye´nin mi? ABD´nin mi? Türkiye sadece adı belli olan bir silahlı terör örgütü var ama muhatapları farklı farklı. Türkiye gibi bir ülkeyi kimse rahat bırakmaz. Güçlü olmanız lazım.
Oyların düşüşünü kendimiz de analiz ediyoruz. İl teşkilatımız ile birlikte biz şunu yapmadık diye bir endişemiz yok. Biz sahada herkesten çok çalıştık. Genel siyasetle alakalı bir algı oluştu. Bu Türkiye´nin her tarafına ulaştı. Bizim algı oluşturma gayretlerimiz demek ki muhataplarımıza ulaşmadı. AK Parti´nin şöyle bir açmazı var. Yaptıklarını çok iyi anlatabilen bir parti değil.
Daha önceki dönemde iki proje o iktidarları 5 yıl taşırdı. AK Parti kendi koyduğu çıtada takıldı. Artık millet yapılan hizmetlere bir şey demiyor. Millet dedi ki ?Bütün bunları iyi yapıyorsunuz. Diğerlerine de hiçbir iş yapmadığınızı biliyoruz ama şans veriyoruz? dedi.
Koalisyon ya AK Parti´li olacak yada Ak Parti´siz olacak. Sorumluluk bizim üzerimizde, biz ülkeyi başsız bırakmayız.
Bizim isteğimiz koalisyonun MHP ile kurulması. Milletin de böyle bir beklentisinin olduğunu çıkan haberlerden anlıyoruz. Netice itibariyle bu bir mutabakat meselesidir. Bizim kırmızı çizgimiz millettir. Biz uzlaşmacı bir partiyiz. Ayrılıkçı bir tutumumuz yok. MHP ve CHP ile de görüşülür, onlar da sıcak bakarlarsa bu ülke hükümetsiz kalmaz. Bütün gayretlere rağmen eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa Sayın Cumhurbaşkanı´nın vereceği karar var.
Şehir iyi tanımıyorsa çok fazla itibar etmiyor. Diğer türlü adayı şehre tanıtmakla meşgul oluyorsunuz. Sıkıntılar kendiliğinden oluşmuş oluyor. Şahısların mutlaka oyların üzerinde etkisi olur ama şahsa bağlı olan bir şey değil. Marka çalışıyor. Ampulün altına bastığınız mühür önemli. Vatandaş oyunu AK Parti´ye veriyor.
Bu kadar çalışma olmamış olsaydı daha az oyumuz olabilirdi. Bu çalışmalar kendi seçmenlerin sandığa gitmesini sağlamış oldunuz.
AK Parti geçiş hükümeti şeklinde bir hükümet kurmaz. Ak Parti Türkiye´nin istikrarından yana. Onun için de kalıcı ve 4 yıl götürülmesi gerekiyorsa 4 yıl hükümet olur. İnşallah Türkiye bundan kazançlı çıkar.
Bütün sandık neticeleri hepsi önümüzde. Hem ilçeler bazında, başarılı mıyız başarısız mıyız, oy düşüşü Türkiye´deki oy düşüşü ile eşit görünüyor. Daha çok düşen yerler sıkıntı durumundadır. Buradaki sebep ne, yolunda, suyunda mı sıkıntı var. Onu da tespit edeceğiz.?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı