AK PARTİ LİSTESİNDE

AK PARTİ LİSTESİNDE

SP´Lİ İSİM OLABİLİR

   AK Parti ile Saadet Partisi arasında devam ettiği bilinen seçim ittifakı arayışında uzlaşma sağlanma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor. SP´lilerin seçilecek sıralardan 20,AK Partililerin ise 6-7 kontenjan istediği şehirlerin başında Kayseri geliyor.Üç dönem yasağının kalkması nedeniyle listesi zor yapılacak olan AK Parti´nin Kayseri listesinde yer alacak ismin Temel Karamollaoğlu olabileceği söyleniyor.

1 Kasım´da yapılacak olan genel seçimlerde SP´lilerin AK Parti listesinden seçime katılması yolundaki görüşmeler sürüyor. SP adına Oğuzhan Asiltürk, AK Parti adına ise Mustafa Şentop´un yürüttüğü görüşmelerde genel uzlaşma sağlandı,ancak olası aday sayısı hakkında mutabakata varılamadı?
SP kurmayları bir seçim ittifakı halinde, grup kuracak kadar,yani 20 milletvekilinin seçilecek sıralardan listeye konulmasını isterken AK Partililer ise bu gibi ittifaklarda her zaman iki artı ikinin dört etmeyeceğini belirterek, 6-7 ismin seçilebilecek sıralara konulması gerektiği görüş
konulabileceğini belirtiyorlar.
AK Partililer, parti tabanının etkili olduğu aralarında Kayseri´nin de bulunduğu, Bayburt,Samsun, Van,İstanbul 1. Bölge,Gümüşhane ve Kocaeli´nden SP´li isimlerin seçilecek sıraya konulabileceğini belirtiyorlar.
AK Parti´nin Kayseri listesinde mevcut 5 milletvekili, üç dönem yasağı kalkan Taner Yıldız, Sadık Yakut ve Mustafa Elitaş´ın yeniden adaylığı da liste yapımındaki zorluğu orta yere koyarken, SP´li bir adayın da seçilecek sırada yer almasının tüm dengeleri alt-üst edeceği söyleniyor.
SP´nin AK Parti listesinden seçimlere katılması ve aralarında Kayseri´ninde bulunduğu illerde SP´lilere yer verilması halinde bu ismin kim olabileceği sorusuna da cevap aranıyor.
Kayserililer böyle bir ihtimal halinde, yıllardır SP´nin Kayseri´de çilesini çeken isimlerin listeye girmesini isterken, genel merkezin bir süre, Kayseri sorumluluğu da yapan Sivas eski belediye başkanı ve genel başkan yardımcısı Temel Karamollaoğlu´nu Kayseri listesine öreceği iddia ediliyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı